Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Linç edilen milletvekilinin sözleri böyle çarpıtılmış

Düzenleyen:
Linç edilen milletvekilinin sözleri böyle çarpıtılmış

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bir ay önce yaptığı bir konuşması yayınlandı. Konuşmasında Akbaşoğlu, bir asgari ücretlinin maaşıyla 17 yıl önce ve bugün kaç simit alabildiğini rakamlarla mukayese etti.

AK Partili Akbaşoğlu "AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. 1 çay, 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira. Ne yapar? Demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü? Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa.” Ardından videosu paylaşılarak Akbaşoğlu "Çay simit hesabı isyan ettirdi" "22 bin lira maaş alıyor, asgari ücretli ile alay ediyor" şeklinde linç kampanyası başlatıldı.

Videonun ön kısmı ortaya çıkınca Akbaşoğlu'nun aslında çay simit hesabı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdiği belirlendi. 

KES YAPIŞTIR YAPTILAR

Videonun tamamını sosyal medya hesabından yayınlayan Akbaşoğlu "Çankırı’da yaklaşık bir ay önce seçim çalışmaları esnasında yaptığımız bir konuşmanın kes yapıştır ile tamamen çarpıtılarak servis edilmesi ve çeşitli basın-yayın kuruluşları ve sosyal medyada yer almasıyla ilgili açıklamamız aşağıdadır: “AK Parti 2002’de asgari ücret ile ilgili çay simit hesabı yaparak iktidara geldi, ancak bugünkü durum 2002’den daha da kötü” şeklinde beyanatlarda bulunan bazı siyasetçilerin yapmış oldukları gerçek dışı hesaplamaların yanlışlığını ve tutarsızlığını vurgulamak ve 2002 yılı ile 2019 yılı arasındaki asgari ücret mukayesesini doğru yapmak için verilen örnek, kendi bağlamından koparılarak farklı amaçlar için kullanılmıştır. Konuşmanın öncesi ve sonrasıyla bütünü izlendiğinde hakikat açıkça görülecektir. 2002 yılında 117 dolar olan asgari ücret, bugün 353 dolara tekabül etmektedir. Bizim amacımız dolar bazında yaklaşık üç katına çıkardığımız asgari ücreti ve ekonomik refah düzeyini her şeyin en iyisine layık olan halkımız için daha da yukarılara çıkarmaktır. Bu yönde canla başla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım." dedi.

O videonun ön kısmı varmış. İşte o video...

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...