Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Kurum'dan Kartal'da yıkılan binalara yönelik açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Kurum'dan Kartal'da yıkılan binalara yönelik açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da 6 Şubat tarihinde çöken binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. “Vatandaşımıza veya yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getiren bir düzenleme yapacağız” diyen Bakan Kurum, Kartal’daki vatandaşların en geç yıl sonuna kadar sağlam ve güvenli binalarına yerleşeceklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kartal’da 6 Şubat tarihinde çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, bölgede devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından açıklama yapan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm konusunda yapılacak yeni düzenlemeleri anlattı. Bakan Kurum, “Biliyorsunuz 6 Şubat tarihinde bulunduğumuz alanda Yeşilyurt apartmanının çökmesi sebebiyle 21 vatandaşımızın hayatını kaybettik. 15 vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı. O gün itibariyle yaptığımız tespitlerde 10 binanın riskli bina olduğunu tespit ettik ve yaklaşık 158 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirdik. Kaba inşaatlarımız bitme aşamasına gelmiş durumda. Yüklenicimiz 10’uncu aya kadar teslimi yapabileceğini söylüyor. Biz en geç yıl sonuna kadar burada vatandaşlarımızı sağlam, güvenli, iskanı olan, ruhsatı olan binalara İnşallah yerleştirmiş olacağız. Bu anlamda Kartal Orhantepe Mahallesi bizim için önem arz ediyor. Vatandaşlarımızı da mağdur etmeyecek şekilde, ilk günden itibaren onların yanında olmak suretiyle ilk günden itibaren bu süreci yürütmeye çalışıyoruz. Hem taşınma yardımı hem eşya yardımı, hem kira yardımı olmak suretiyle onların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Konutlarımızı gezdik, bittiği zaman burada hem değer anlamında hem metrekare anlamında kullanışlı daireler” diye konuştu. 
Ayrıca Bakan Murat Kurum, “Yakın bir zamanda da İstanbulumuzun geneline ilişkin eylem planımızı açıklayacağız. Eylem planımızın içinde 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek bir acil eylem planı da biz bakanlık olarak toplu konut daire başkanlığı eliyle yapıyor olacağız. 50 bin konuta aynı anda başlamak suretiyle bu yaraya merhem sürmüş olacağız. Gaziosmanpaşa’da yıl sonuna kadar 4 bin 400 konutun ihalesini yapacağız ve fiilen 4400 hak sahibi vatandaşımızın mağduriyetini engellemiş olacağız. Aynı şekilde Esenler’de 60 bin konutluk örnek bir proje yürütüyoruz. Herkesin örnek göstereceği yatay mimari esaslı, o sosyalleşmeyi içindeki sosyal donatıları barındıran örnek bir projemiz olacak, içinde millet bahçelerimiz olacak” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...