Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ByLock yazılımcısı Almanya’ya kaçtı

ByLock yazılımcısı  Almanya’ya kaçtı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün TÜBİTAK yapılanması kapsamında tutuklandıktan 3 yıl sonra serbest bırakılan ve ByLock yazılımcılarından olduğu belirtilen Mesut Yılmazer’in Almanya’ya kaçtığı tespit edildi.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün TÜBİTAK yapılanması soruşturması kapsamında tutuklanan Mesut Yılmazer, 3 yıl sonra Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti. Başsavcılık Yılmazer’in serbest bırakılmasına ilişkin skandal karara itiraz etmişti. Bunun üzerine itirazı kabul eden Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Yılmazer hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.
FETÖ’nün kripto haberleşme programı olan ByLock yazılımını geliştiren ekibin içerisinde yer alan TÜBİTAK eski üst düzey yöneticisi Yılmazer hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkemenin serbest bırakmasının ardından sırra kadem basan Yılmazer’in eşi ve kızıyla birlikte yasa dışı yollardan önce Yunanistan’a daha sonra Almanya’ya kaçtığı tespit edildi.
Soruşturma kapsamında savcılık Yılmazer’in iadesi için düğmeye bastı. Savcılık, Yılmazer hakkındaki delillerin yer aldığı bir iade talepnamesi hazırlayacak. Hazırlanan talepname Adalet Bakanlığı aracılığıyla Almanya’ya gönderilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...