Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye Mısır için devrede

/ Kaynak: AA
Türkiye Mısır için devrede

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbe karşıtlarına müdahale olaylarını yakından takip ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbe karşıtlarına müdahale olaylarını yakından takip ediyor. Başbakan Erdoğan, Mısır güvenlik güçlerinin Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında günlerdir darbe karşıtı gösteri yapan Mısırlılara sert müdahalesi hakkında erken saatlerde bilgilendirildi. Başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, uluslararası temaslara başladı.
Şu anda Türkiye, Mısır'daki olaylarla ilgili yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor.
AA EKİBİNE GÖZALTI
Bu arada Mısır'daki olaylar sırasında Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesini görüntüleyen Anadolu Ajansı ekibi gözaltına alındı. Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğünde görevli kameraman Ahmed Said ile fotomuhabiri Muhammed Hossam, olayları çektiği sırada askerler tarafından gözaltına alındı. AA ekibinin çektiği fotoğraf ve görüntülere el koyan güvenlik güçleri, bir süre sonra Said ile Hossam'ı serbest bıraktı. Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammer'lar yardımıyla göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği de iddia ediliyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...