Gemilerimiz sondaj yapıyor ama Kılıçdaroğlu habersiz

Düzenleyen:
Gemilerimiz sondaj yapıyor ama Kılıçdaroğlu habersiz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Doğu Akdeniz’de Fatih ve Yavuz gemileriyle petrol ile doğalgaz arıyor. Ancak bu gerçek ortadayken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin sözleri şaşkınlıkla karşılandı.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde CHP İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu,  “Dış politikada kan davası olmaz. Dış politika ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilir. Bugün kavga ettiğinizle yarın tokalaşırsınız” diyerek şöyle devam etti:
“Dolayısıyla Suriye yönetimi ile süratli bir şekilde iş birliği yapılması lazım. Mısır’la barışılması lazım. Hangi gerekçe ile Mısır’la kavga ediyorsun. Doğu Akdeniz’de zengin petrol var. Doğal gaz yatakları var. Amerika orada, Yunanistan orada, Kıbrıs Rum Yönetimi orada, Mısır orada, Katar orada, hepsi orada. Bir tek devlet yok, Türkiye. Niye yok? Başarılı dış politika, niye yok, hangi gerekçelerle yok orada? Biz yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getiriyoruz. Gerginlikler üzerine kurulan bir siyaset anlayışı değil. Sorunların çözülmesi üzerine kurulan bir siyaset anlayışını.”
Gemilerimiz sondaj yapıyor ama Kılıçdaroğlu habersiz
Sondaja ilk Fatih (üstte) başladı. Ankara, baskılara rağmen ikinci gemi Yavuz’u da bölgeye gönderdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...