Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu: 'İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Soylu: 'İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer ABD Fırat'ın doğusundaki devriye atmayı bizim silahlı kuvvetlerimizle kabul ediyorsa Türkiye'nin girişimi ile söz konusudur" dedi. "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanacak” iddialarıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, "Böyle bir şey söz konusu değil" dedi.


"YUNANİSTAN'IN BIRAKTIĞI BİR TEK FETÖ'CÜ YOK"
Yurt dışına kaçan FETÖ’cülerle ilgili bilgiler veren Soylu, “Yunanistan bir geçiş ülkesi, birçoğu Avrupa’ya geçiyor transit olarak. On binlerce insan sınırı geçti, biz bunların birçoğunu yakalıyoruz. Yunanistan genel olarak bazı kaçakları yakalayınca geri gönderiyor. Kaçakları bizim kara sınırlarımıza bırakıyor. Aralarında bir tane FETÖ’cü yok. Son 2,5 yıldır 8 bin civarında FETÖ’cü geçti. Türkiye’ye bıraktıklarında bir tek FETÖ’cü yok. Türkiye'ye karşı farklı bir yaklaşım olmadığını hissetmek mümkün değil. Yunanistan büyük bir network parçası. Kendi adına bir karar ortaya koyuyor değil. Almanya'da hangi politika uygulanıyorsa, Amerika’da hangi politika uygulanıyorsa devam etmekte. FETÖ elebaşı neredeyse büyük akıl oradadır” şeklinde konuştu.

“BİR TEK KİŞİYE BİLE GETİREBİLMEK TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERİR”
Kaçan FETÖ’cülerin yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini vurgulayan Soylu, “Bunların her biri bizim istihbaratımızın, ikili ilişkilerimizin, dış ilişkilerimizin büyük başarısıdır. Bir tek kişinin getirilebilmesi bile Türkiye’nin gücüdür. Dünyada FETÖ’nün alanını kapatmak için ciddi bir uğraş veriyoruz” dedi.

“SANİYEDE 100 BİN FOTOĞRAF TARIYORUZ”
Terörle mücadelede kullanılan yüz tanıma yöntemlerinden bahseden Bakan Soylu, “Geçtiğimiz gün emniyette ilgili birimlerimizi ziyaret ettim. Bizimkiler bir saniyede 100 bin fotoğraf tarıyor. Bu daha başlangıç. Dünyadaki en iyi kapasitelerden bir tanesi” açıklamalarında bulundu.

“5 KİLO TNT YAKALADIK”
Terör eylemlerinin önlenmesine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını da anlatan Bakan Soylu, dün patlatılmak istenen 5 kilo TNT yakalandığını kaydetti. Mardin’de dün yaşanan çatışmada şehit olan Mardin Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'ı da hatırlatan Bakan Soylu, “Dün Tufan müdürümüzü kaybettik. Tufan müdürümüz çok iyi arkadaşımdı, gaziydi. Bir terörist yakalamışlardı, bu terörist yer göstermeye gidiyorlardı. Bir sığınakta bombalar buldular, ikinci yere gittikleri zaman orada bir terörist grubu ile karşılaştılar. Orada maalesef kasığına gelen yarayla şehit oldu. Bu mücadeleler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...