Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus uçağını test etti onayladı

Rus uçağını test etti onayladı

GÜNDEM Haberleri

“Yangın söndürme uçağının kumandaları manevraya geliyor” diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Ülkemizdeki yangınlarda kullanabiliriz” şeklinde konuştu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rus üretimi yangın söndürme uçaklarını yerinde incelemek üzere beraberindeki heyet ile birlikte Rusya’nın Azak Denizi kenarında bulunan Taganrog kentine geldi. Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı BE 200 çok amaçlı amfibi uçağını üretildiği fabrikada inceleyen Pakdemirli, yangın söndürme uçağını kullandı.
Uçağı indirdikten sonra pilot kokpitinde konuşan Bakan Pakdemirli, “Uçağın kumandaları son derece yumuşak manevraya gelebiliyor. Bizim yangınlarımız için en önemli unsurlardan biri dar alanlarda manevra kabiliyeti, aslında bu uçağı uzun zamandır takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Rusya ziyaretinde fuarda gördüğü ve bizi talimatlandırdığı bir uçak. Türkiye’de ormanlarda yangınla mücadelede kullanabileceğimiz biz uçak. Bundan sonrasında ikili görüşmelerimiz var. Karşılıklı şartları görüşeceğiz. Uçağın teknik kabiliyetlerini, yakıt tüketiminden coğrafyaya uygunluğuna kadar birçok konuyu araştıracağız. Görüşmeleri tamamladıktan sonra daha net bir açıklama yapabiliriz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...