İstanbul'da yerli ve Milli şov

Düzenleyen:
İstanbul'da yerli ve Milli şov

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Atatürk Havalimanı’nda başlayan TEKNOFEST ikinci gününde de birçok etkinliğe sahne oldu.

Yediden yetmişe çok sayıda kişi, sabah saatlerinden itibaren giriş bankoları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ana sahnede gün boyunca performanslar ve yarışmalar yapıldı. Dereceye girenlere bu yıl toplamda 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak.  Festivalde, “Uzay Taşıtları, Tarih Öncesi Dönemin İzleri”, “Roketimi Tasarlıyorum”, “Desenli Kanatlar”, “Havacılık ve Uzay”, “Nanoteknoloji”, “Enerji Teknolojileri”, “Elektronik Programlama”, “Robotik Kodlama”, “Mobil Uygulama ve Programlama” konularında atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ziyaretçiler yerli ve millî birçok teknolojiyi yakından görme fırsatı buldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, beşinci nesil savaş uçağı Millî Muharip Uçak’ın bire bir modelini ilk defa sergiledi. TUSAŞ tarafından üretilen Atak helikopteri ve yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş, gösteri yaptı. Ayrıca genel maksat helikopteri Gökbey, insansız hava araçları Anka ve Aksungur, ağır sınıf taarruz helikopteri sergilendi. Ayrıca, Bayraktar TB2 İHA da ziyaretçilere açıldı. BMC’nin yeni geliştirdiği pikap da ilk defa festivalde görülebiliyor. Festival, 22 Eylül’de sona erecek.
İstanbul'da yerli ve Milli şov
Akıncı’nın ilk uçuşu ekimde
Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nı ekim ayında uçurmayı hedeflediklerini söyledi. Bayraktar şunları söyledi: Yerli ve millî olan Akıncı’da birçok alt sistem var. Mesela millî akıllı mühimmatlar, seyir füzesi, havadan havaya füze, ön tarafına takılacak gelişmiş radar sistemi var. Bu hava hedeflerini tespit edip vurabilme kabiliyetini kazandırıyor. Dünyanın bu sınıftaki en modern İHA’sı olacak.



İstanbul'da yerli ve Milli şov
Genel maksat helikopteri Gökbey.
İstanbul'da yerli ve Milli şov
SOLOTÜRK hayatı durdurdu
TEKNOFEST kapsamında gösteri yapan SoloTürk’ün akrobatik hareketlerini izlemek isteyen birçok sürücü araçlarını yol kenarına park etti. Bazı vatandaşlar otobüsten inerek bazıları da arabanın üzerine çıkarak seyretti. İHA
İstanbul'da yerli ve Milli şov

 

BMC’nin yeni geliştirdiği pikap ilk defa festivalde sergilendi.
İstanbul'da yerli ve Milli şov
Türkiye’yi temsil ediyor
World Drone Cup’ta dünyanın en kabiliyetli drone pilotları yarışıyor. On bir yaşındaki Batu Erilkun da onlardan biri.  Türkiye’yi temsil eden Erilkun, “Türkiye Drone Millî Takımı’ndayım. Yurt dışındaki yarışlara da katılmak ve derece almak istiyorum. Kullandığımız drone’ler hazır değil. Biz yapıyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...