Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

Düzenleyen:
Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medyada yaşamak için verdiği savaşla herkesin yakından tanıyıp takip ettiği bu mücadelede bir bacağını kaybeden Neslican Tay'dan acı haber geldi. Defalarca yendiği kansere yenik düştü. Neslican Tay tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti. Neslican Tay öldü mü? Neslican Tay kimdir?

Neslican Tay hayatını kaybetti. Hayatta kalmak için 3 kez direndiği kansere yenik düştü. Sosyal medyadan yaşamak istiyorum çığlığını milyonlara duyurdu. Herkes onun hayatta kalma savaşını yürekten destekleyerek takip ediyordu. Geçtiğimiz günlerde kötüleşerek yoğun bakıma kaldırılmıştı.Hastaneden acı haber geldi. Neslican'ı yakından takip edenler üzüntü ve şok içinde Neslican Tay öldü mü? Neslican Tay kimdir? diye araştırıyor.

HASTANE NESLİCAN'IN ÖLÜMÜNÜ TWİTTER'DAN DUYURDU

Hastaneden yapılan açıklamada, “Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği ‘yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör’e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20 Eylül 2019 saat 22.20’de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar dileriz” denildi. 

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı.

Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyor.

Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

NESLİCAN TAY'A NE OLMUŞTU?

2 YIL ÖNCE ÖĞRENMİŞTİ

Rize’nin Gülbahar Mahallesi’nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrenmişti. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek olmuştu. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Neslican Tay, sosyal medyada, bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanındı. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile an an paylaşıyordu.​Kısa sürede 800 bini aşan takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanarak eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul’da bir hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

HALUK LEVENT'TEN "NESLİCAN" PAYLAŞIMI

Dördüncü kez kanserle mücadele eden Neslican Tay’dan haber var. Müzisyen ve AHBAP Derneği Genel Başkanı Haluk Levent,15 Eylül’den bu yana yoğun bakımda olan Neslican Tay’ı ziyarete gitti. Levent, genç kızın son durumunu sosyal medya hesabından paylaştı. İşte, Haluk Levent’in sosyal medyadan yaptığı Neslican Tay paylaşımı.

Tedavinin sürdüğü hastaneye giden Levent, Neslican Tay'ın durumuyla ilgili şunları yazdı:

"Neslican Tay’ı size anlatayım. Uyurken bile prensesler gibi..O kadar naif o kadar sevgi yüzlü ki. Savaşıyor şu anda. Direniyor! Tüm gücüyle savaşıyor.. Haydi be canım kalk ayağa!"

HASTANEDEN AÇIKLAMA 

Kanser hastalığı ile mücadele eden Neslican Tay'ın son durumuna ilişkin detaylar, genç kızı sosyal medyadan tanıyan kişilerce merak ediliyor. Konuya ilişkin açıklama 17 Eylül'de Neslican Tay'ın tedavisinin devam ettiği hastanenin yetkilisinden geldi. İşte, o açıklama...

Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, kanserle mücadele eden üniversite öğrencisi Neslican Tay'ın, yapılan multidisipliner klinik değerlendirmeler neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitesine alınma gerekliliği oluştuğunu, hastanın tedavisinin ilgili tüm branşların yakın takibi ile devam ettiğini bildirdi.

Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

Yiğitbaşı yaptığı yazılı açıklamada, Neslican Tay'ın tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artması nedeniyle 6 Eylül Cuma günü hastanelerine başvurduğunu anımsatarak, hastanın son durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06’da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DÖRDÜNCÜ KEZ KANSERE YAKALANDI

Bacağındaki tümör nedeniyle 2018'de bacağı kesilen; dördüncü kez kansere yakalandığını ve savaşına devam edeceğini duyuran; hayatını, yaşadıklarını ve tedavisini sosyal medyada paylaşan Neslican Tay'ın yoğun bakında mücadele ediyor.

Neslican Tay, dördüncü kez kansere yakalandığını sosyal medyadan şu sözlerle paylaşmıştı; "Çok teşekkür ederim. 3 kere yendim 4'te yolda ben de kendime ve iyleşeceğime çok inanıyorum. İyi ki varsınız videoyu burdan benim yerime paylaşıp güzel dileklerini esirgemeyen herkes!"

Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

SOL BACAĞINI KAYBETTİ

Sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele azmi ile tanınan ve sosyal medya fenomeni haline gelen Neslican Tay'ın takipçileri genç kızın sağlığına kavuşması için dualarla ve iyi dilekleriyle destek veriyor.

Neslican Tay hayatını kaybetti (Neslican Tay Öldü Mü?, Neslican Tay Kimdir?)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...