"YPG, bize saldırsın diye DEAŞ’lılara para verdi"

Düzenleyen:
"YPG, bize saldırsın diye  DEAŞ’lılara para verdi"

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de siyasi çözüme yönelik arayışlarının terörle mücadelelerinin alternatifi ya da karşıtı olmadığını belirterek, “Türkiye, ulusal güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle, tehdidin kaynağında ve ön alıcı bir vizyonla mücadelede kararlıdır. Türkiye, komşusu Suriye’deki siyasi çözüm sürecine olan desteğini önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürecektir.” dedi.

Haber Merkezi ANKARA - Genel Kurulda, Barış Pınarı Harekâtı hakkında milletvekillerini bilgilendiren Çavuşoğlu, sınırlarımıza yönelik tehditleri önemli ölçüde bertaraf ettiklerini belirterek “Bugün bazı ülkelerin operasyondan çok rahatsız olmasının nedenini biliyoruz. Biz bu oyunu bozduk. Tepki gösteren ülkelere bakın başta Fransa olmak üzere amaçları burada bir terör örgütü kurmak istiyorlardı. Dolayısıyla bu kadar bize saldırmalarının sebebi de bu oyunu bozmamızla beraber yaşadıkları hayal kırıklığıdır, onun neticesidir” dedi.
YPG’nin Türkiye’ye saldırması için DEAŞ üyelerini serbest bıraktığını belirten Çavuşoğlu “YPG bununla kalmadı, onların cebine harçlık da verdi. Bu terör örgütü, PYD/YPG palazlandıkça terör ve baskının boyutunu artırdı” ifadelerini kullandı. 
Çavuşoğlu, ABD’nin yaptırım kararı için de ‘’Söz konusu yaptırımlara da elbette karşılıklılık çerçevesinde gerekli cevabı da vereceğiz adımları da atacağız. Böyle bir zamanda hiçbir yaptırım ve tehdit bizim kararlılığımızı etkileyemez’’ diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...