Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adalet Bakanı Gül: '2. Yargı paketi cezaya ilişkin bir düzenlemeyi ön görmüyor'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adalet Bakanı Gül: '2. Yargı paketi cezaya ilişkin bir düzenlemeyi ön görmüyor'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İkinci yargı paketinde ceza ilişkin düzenleme öngörülmüyor. Cezaya ilişkin ileri ki paketlerde yargı reformu çerçevesinde gündemde olan konular gelebilir” dedi.

Gül, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, ikinci yargı paketinde Ceza Muhakeme Kanunu ile ilgili düzenlemeler olacağına dikkat çekerek, “4 milyonun üzerinde dosya hukuk mahkemelerinde görünüyor. Orayı hızlandırıcı, daha rasyonel hale getirici düzenlemeler düşünülüyor” ifadelerini kullandı.
Ceza indirimine ilişkin soruya Gül, “İkinci yargı paketinde cezaya ilişkin düzenleme öngörülmüyor. Cezaya ilişkin ileri ki paketlerde yargı reformu çerçevesinde gündemde olan konular gelebilir. Ama hukuk yargılamalarıyla ilgili noterlik, icralara yönelik boşluğu gibi birtakım kendi malını satabilmesine yönelik vatandaş lehinde olan, yargılamayı hızlandıran düzenlemelerden oluşuyor” dedi.
Bakan Gül, ceza indirimi konusunun yargı paketlerinden önce Meclis’te ve siyasi partilerin belirleyeceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...