‘Koca Yusuf'ların bakım alternatifi Türkiye oldu

‘Koca Yusuf'ların bakım  alternatifi Türkiye oldu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin üretim ortağı olduğu "yeni nesil nakliye uçağı" A400M'lerin hafif ve ağır bakımları, Airbus tesisleri dışında sadece Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde gerçekleştiriliyor.

Koca Yusuf olarak da bilinen "uçan kale"lerin bakımlarını yapabilme kabiliyetine sahip olan fabrikayla Türkiye, yılsonu itibariyle retrofit (bakım-onarım-iyileştirme) işlemini de hem Türkiye envanterindeki hem de dünyadaki diğer A400M'lere yine Airbus dışında uygulayabilen tek ülke olacak. A400M Retrofit Proje Bakım Mühendisi Üsteğmen İsmail Barış Sağlam uçağın Airbus tarafından 6 ayda yapılan hafif bakımlarının Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından 3 ayda tamamlandığını belirterek, "2. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde, uçağın ilk envantere girdikten bugüne kadar ki kullanıcı geri dönüşlerinin ve tasarım değişikliklerinin yer aldığı bir paketin de uçağa uygulanması planlanmaktadır. Retrofit dediğimiz bu uygulamaları Airbus dışında sadece biz uyguluyoruz, uygulayacağız. 2020 yılı sonunda bu proje başlayacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...