Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Düzenleyen:
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

GÜNDEM Haberleri

Turizmin başkenti Antalya'da sahiller düzenlendi. Kumsallarda 1,5-2 metrelik aralıklarla dokuz metrekarelik alanlar oluşturuldu.

Şezlong ve şemsiyeler de buna göre yerleştirildi, engellilere özel alan hazırlandı. Levhalarda 10 maddelik kurallar sıralandı, sigara içmek sınırlandırıldı. Şezlonglar yerine kişiler kendi havlusunu sererek oluşturulan bölümlerde güneşlenebilecek. Tuvaletlere sensörlü kapı, fotoselli musluk ve temassız sabunluklar takıldı. Duş alanları çoklu değil tekli olarak dizayn edildi. Mesafeyi ihlal edeni, kurala uymayanı, kulelerdeki cankurtaranlar ikaz edecek. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da "Denizde de 1,5-2 metre mesafe olmalı. Denizde bulaşmanın yolu, hastalıklı bireyin hapşırmasıyla olur" dedi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy da ikazların düdük ve anons sistemiyle yapılacağını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...