Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan flaş Türkiye açıklaması

/ Kaynak: CHA
NATO'dan flaş Türkiye açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / CHA

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'yi Suriye'den gelebilecek tehdide karşı korumak için şu aşamada ek önleme gerek görmediğini söyledi.

Konuşlandırılan Patriot füzelerinin Suriye'ye karşı caydırıcı etkisi olduğunu vurgulayan Rasmussen, "Ama Türkiye'ye bir saldırı olursa, bunu hepimize yapılmış sayarız. Kesinlikle müttefikler buna nasıl cevap verileceğini müzakere eder." diye konuştu. Aylık olağan basın toplantısında, NATO'nun zaten Türkiye ve halkının savunulması için yerleştirdiği Patriot füzeleriyle Suriye meselesinde rol oynadığını belirten Rasmussen, "Türkiye'yi etkili şekilde savunma ve koruma için tüm planlarımız zaten uygulamada. Bu açıdan ek hazırlığa gerek olduğunu düşünmüyorum." dedi. Kimyasal saldırıya karşı Suriye'ye güçlü bir uluslararası cevap verilmesi gerektiğini vurgulayan Rasmussen, bu konuda NATO müttefiklerinin müzakereleri sürdürdüğünü hatırlattı. Rasmusssen, gelecekte de kimyasal saldırılar olmaması için sert bir uluslararası cevabın gerekliliğine vurgu yaptı ve "Hareketsiz kalırsak, tüm dünyadaki diktatörlere tehlikeli bir mesaj anlamına gelir." dedi.
NATO Genel Sekreteri Rasmussen, bu güçlü cevabın askeri yöntemlerle mi verilmesi gerektiği sorusu üzerine; ittifakın zaten Türkiye'yi korumak için gerekeni yapmakta olduğunu, müdahale konusuna ise ilgili ülkelerin karar vereceğini söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...