Meteoroloji'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul Anadolu Yakası'nda gök gürültülü kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den uyarı: İstanbul Anadolu yakasında Şile, Ümraniye, Pendik, Kartal, Tuzla çevreleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde gök gürültülü kuvvetli yağış beklendiğinden yetkililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Adana, Osmaniye, K.maraş'ın batı ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyı kesimi ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacak yağışların; Sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında, öğleden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm. ve üzeri) olacağı , akşam saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri Adana'nın doğu ilçeleri, K.maraş'ın batı kesimleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık, yurdun kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede( 3 ila 8 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yurt genelinde rüzgâr, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, kuzey iç ve batı bölgelerde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Batı ve Orta Karadenizde fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Karadeniz kıyı kesimi ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacak yağışların; Sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında, öğleden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm. ve üzeri) olacağı, akşam saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri Adana'nın doğu İlçeleri, K.maraş'ın batı kesimleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını ve taşkın tehlikesi, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın ülke genelinde genellikle kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli, Batı ve Orta Karadeniz'de fırtına şeklinde(60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanacak olumsuz şartlara karşı denizciler ve balıkçılar başta olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60km/saat) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve K.maraş'ın batı ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri, Adana'nın doğu İlçeleri, K.maraş'ın batı kesimleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm. ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, kıyıları yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Orta karadeniz ile Giresun çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların öğleden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm. ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı çok bulutlu ve sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...