Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'ye Kavala tepkisi: Hiçbir devlet bize emir veremez!

ABD'ye Kavala tepkisi: Hiçbir devlet  bize emir veremez!

GÜNDEM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz'a ilişkin soruşturma dâhilinde tutuklanan “Kızıl Soros” lakaplı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi.

Gezi finansörü Kavala'yı “Türk hayırsever” olarak tanımlayan ABD, “Türkiye’yi adil ve şeffaf bir dava yürütmeye çağırıyoruz” açıklaması yaptı.
Ankara'dan tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin açıklamasının hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığını bildirdi.
Kavala hakkında devam eden bir yargı sürecinin olduğuna işaret eden Aksoy şunları kaydetti: Bağımsız mahkemeler tarafından yürütülen bu sürece herkes saygı duymak zorundadır. Konu FETÖ elebaşının ülkemize iadesine geldiğinde hukuki süreçleri bahane gösteren, keza, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yı herhangi bir dava süreci başlamadan aylarca tutuklu tutanların ülkemizde devam eden bir davaya bu denli müdahalesi çelişkilidir.
Aksoy, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizerek “Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...