Adana'daki ABD konsolosluğunda arbede

/ Kaynak: CHA
Adana'daki ABD konsolosluğunda arbede

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Adana'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) konsolosluğunda Saadet Partililerin düzenlediği protesto sonrası arbede çıktı

Adana'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) konsolosluğunda Saadet Partililerin düzenlediği protesto sonrası arbede çıktı. ABD'nin Suriye'ye müdahale hazırlıkları, Saadet Partili bir grup tarafından protesto edildi. ABD Adana Konsolosluğu önünde düzenlenen eylemde üzerinde "Zalim ABD yok olacaksın, zalimler için yaşasın cehennem, haçlı değil İslam birliği" yazılı dövizleri taşıyan göstericiler, sloganlarla Suriye'ye yapılacak müdahaleyi protesto etti. Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın, Adana'daki konsolosluk çalışanlarını tahliye kararına tepki gösteren Saadet Partisi Adana Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Beyaz, "ABD 'güçlü çağrı' ile Adana Konsolosluğu'nu tahliye etme kararı aldı. İncirlik Üssü'nün bulunduğu Adana'nın savaşta hedef olacağını bilen ABD, bu ildeki vatandaşlarını güvenlik gerekçesiyle tahliye ederken, İncirlik Üssü'nde hummalı bir çalışma olduğu gözleniyor. Bu gelişmeler, savaşın sadece Suriye ile sınırlı kalmayacağının göstergesidir." dedi. nbsp;Çözümün, Türkiye öncülüğünde İslam birliği kurarak sağlanacağının altını çizen Beyaz, "Türkiye merkezli kendi rolünü belirleyen kendi senaryosunu oluşturan güçlü lider Türkiye'nin öncülüğünde İslam birliği kurmaktır. Bu noktada Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ortaya koyduğu D-8'in ehemmiyeti bir kez daha anlaşılmıştır." diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup, sloganlarla ABD konsolosluğuna yürümek istedi. Polis barikatını aşmaya çalışan eylemcilere polis müdahale etti. Bu sırada polis ve göstericiler arasında arbede çıktı. Taşkınlık, sağ duyulu partililerin devreye girmesiyle sona erdi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...