Bakan Gül: Cezaevinde görüntülü görüşme 1 Ekim’de

Bakan Gül: Cezaevinde görüntülü görüşme 1 Ekim’de

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı televizyon programında cezaevlerinde görüntülü görüşmenin pilot olarak 1 Ekim’de başlayacağını söyledi.

Bakan Gül “Ankara’da ve İstanbul’da kadın cezaevlerinde başlatacağız. Teknik ve hukuki alt yapı gerekiyordu. Mevzuatı çıktı. Bu da çok önemli bir hayalimizdi, gerçekleştiriyoruz. Cezaevinde 10-15 yıl çocuğunu, ailesini göremeyen kişiler görüntülü olarak görüşecek. Kadın ve çocuk cezaevlerinde teknik olarak pilot uygulaması başarıya ulaştıkça, cezaevlerinde insani dokunuş olarak önemli bir reform olacak” dedi.
Bakan Gül, Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararı sonrası Enis Berberoğlu’nun tekrar Meclis’e dönüp dönemeyeceğine ilişkin soru üzerine, bu kararın duyurulduğunu ancak gerekçeli kararın henüz yayınlanmadığını söyledi. Gerekçeli karar yayınlandıktan sonra bir değerlendirme yapmanın mümkün olacağını belirten Gül, Anayasa Mahkemesi kararının bağlayıcı olacağını, anayasayla ilgili bütün kuruluşların da mahkemenin kararını yerine getireceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...