Polonya İstanbul Sözleşmesi'ne bayrak açtı, Türkiye beklemede

Düzenleyen:
Polonya İstanbul Sözleşmesi'ne bayrak açtı, Türkiye beklemede

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'ye aile yapısını yıktığı, geleneksel değerleri tahrip ettiği ve eşcinselliği meşrulaştırdığı gerekçesiyle tartışılan İstanbul Sözleşmesine karşı bir ülke daha bayrak açtı.

İmzacı devletlerden Polonya, sözleşmenin revizyonu için öncelikle Çekya, Slovakya, Hırvatistan ve Slovenya gibi Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri nezdinde diplomatik atak başlattı.

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pawel Jablonski, konu hakkında aile haklarının korunması amacıyla uluslararası bir çalışma için teşebbüste bulunduklarını duyurdu.

Polonya Adalet Bakanı Ziobro temmuz ayında "LGBT'lilere hukuki zemin hazırlıyor. Biyolojik cinsiyete karşı sosyo-kültürel cinsiyet inşa edilmeye çalışılıyor" diye açıklama yapmış ve sözleşmeden çıkacaklarını ifade etmişti.

Sözleşme Türkiye'de de yoğun tartışmalara sebep oldu. AK Parti metni yeniden ele almayı kararlaştırdı. Bazı maddelerde değişiklik yapılacağı ifade edildi. Ancak hangi adımların ne zaman atılacağı, Polonya'dın Ankara ile temasa geçip geçmediği merak konusu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...