Danıştay üyesi "Twitter hesabımı kapatayım mı?" anketi yaptı, ilginç bir sonuç aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Danıştay üyesi "Twitter hesabımı kapatayım mı?" anketi yaptı, ilginç bir sonuç aldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım sosyal medya hesabından "Işıklar yanıyor" diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaşmış, attığı Tweet siyasetin gündemine bomba gibi düşmüştü. Mesaj, hakimlerin sosyal medya hesabının olup olmaması gerektiğini sorgulatmıştı.

Danıştay üyesi Muharrem Özkaya bu çerçevede Twitter'dan "hesabımı kapatayım mı kapatmayayım mı" anketi yaptı.

Takipçilerinin yüzde 38'i, kapatmaması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Özkaya "En az 300 oy kullanılması halinde sonucuna uyacağım. Yüksek mahkeme üyesibir hakim bu Twitter hesabımı sizce ne yapayım" diye sordu.

Özkaya "a-Hemen kapatın b-Aynen devam edin c-Yargı ile sınırlı devam" şeklinde üç seçenek sundu.

Takipçilerinin yüzde %38,6'sı devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Yüzde %35,2'si hemen kapatmasını istedi. Yüzde 26,2'si de yargı ile sınırlı kalması yönünde devam etmesi gerektiği yönünde oy kullandı.

Murahhem Özkaya "Sosyal medyadaki anketler hakkında da bize kazandırdığı deneyim: Her 300 - 500 oyda verilen oranlar aynı iken; 3 günde kullanılan oy kadar 45 dakikada organize oy kullanıldı" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...