Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycan, Gubadlı kent merkezini ve bazı köyleri Ermenistan işgalinden kurtardı

Düzenleyen:
Azerbaycan, Gubadlı kent merkezini ve bazı köyleri Ermenistan işgalinden kurtardı

GÜNDEM Haberleri

Azerbaycan ordusu, Gubadlı kent merkezi ile Zengilan, Cebrail ve Gubadlı illerine bağlı bazı köyleri Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

Azerbaycan’ın işgalci Ermenistan’a yönelik başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla toplantı gerçekleştirildi. Savunma Bakanlığı'nın Komuta Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aliyev, ”Savaş yaklaşık bir aydır devam ediyor. Bu dönemde ülkemiz savaş alanında büyük başarılar elde etti. Her gün cepheden iyi haberler geliyor. Gün içerisinde savaş bölgelerindeki operasyonlar hakkında düzenli olarak bilgilendirilmekte ve tarafımdan gerekli talimatlar verilmektedir. Neredeyse her saat farklı bölgelerdeki olaylar hakkında bilgi alıyorum. Savunma Bakanlığı ve diğer kurumlar beni bilgilendiriyor. Her gün operasyonel toplantılar yapılmaktadır. Kısacası durum tam kontrol altında. Bu dönemde işgal edilen topraklarımızın bir kısmı işgalcilerden kurtarıldı. 100'den fazla yerleşim yeri şehirler ve köyler işgalcilerden kurtuldu. Azerbaycan bayrağı kurtarılmış şehirlerimizde ve köylerimizde çoktan dalgalanıyor. Bugün Azerbaycan askerleri ve subayları düşmana savaş alanında ders veriyor, düşmanı topraklarımızdan kovuyor. Kan döküyoruz, şehit veriyoruz, askerlerin yanı sıra siviller de şehit oluyor. Ermenistan savaş alanında bize karşı duramıyor ve her zaman olduğu gibi yerleşim ve sivil alanlarımıza ateş ediyor. Bu korkakça saldırılar sonucu 60'tan fazla sivil hayatını kaybetti ve yaklaşık 300 kişi yaralandı” dedi.

“ Ermenileri topraklarımızdan sonuna kadar kovmaya devam edeceğiz”
Ermenistan'ın talebi üzerine büyük devletlerin ara bulucuğu ile iki kez ateşkes ilan edildiğini vurgulayan Aliyev, ”Ermenistan ateşkesi iki kez ihlal etti. İlk ateşkeste, bir günden kısa bir süre sonra Gence'yi bombaladı. Ateşkesten iki dakika sonra ikinci kez ateşkesi ihlal etti. Bu durumda elbette Azerbaycan onlara güzel bir cevap verdi ve verecektir. Düşmanı topraklarımızdan sonuna kadar kovmaya devam edeceğiz. Ermenistan fanatiği olan ülkeler, onları himaye etsinler. Ermenistan Başbakanı, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekileceğini açıklamalıdır. Böyle bir açıklama duymadık. Aksine, halkların kendi kaderini tayinlerinden bahsediyor ve müzakere sürecini yok etti. Ateşkes koşulsuz olamaz. 27 yıl daha bizi kandıracaklar, 30 yıl daha, heyetler 30 yıl daha buraya gelecek, görüşmeler yapılacak. Artık sabrımız kalmadı, Azerbaycan halkının sabrı tükendi. 28 yıl önce Minsk Grubu kuruldu. 28 yıldır bizi kandırıyorlar. 28 yıl bize söz verdi, bekle, bekle, Ermenistan'a baskı yapacağız, bunu yapacağız, yapacağız. Hepsi bir yalandı. Herkes görüyor. Bugün Ermenistan'ın silahlandığını söylemeliyim. En modern silahlar her gün Ermenistan'a gönderiliyor. Bu silahların bir listesi var. Uçuşlar, ne zaman, nerede, hangi şehirden uçtukları, Erivan'a ne zaman geldikleri ve içindekiler hakkında tüm bilgilere sahibiz. Mevcut çatışma sırasında yaklaşık 300 Ermeni tankı ya imha edildi ya da askeri ganimet olarak alındı. Bu kadar para nereden geliyor? Fakir bir ülke, parası yok. Bedavaya almışlar. 6 S-300 füzesi sistemi imha edildi. Fiyatı biliniyor. Bu nereden? Tor, OSA uçaksavar füze sistemleri, insansız hava araçları, Azerbaycan tarafından çoktan tahrip edilmiş uçaklar. Tochka-U, SCUD bunlar nereden geliyor. Bunlar Ermenistan’a ücretsiz verildi ve hala veriliyor. Bu konuda sessiz kalamayız. Herkesin bunu bilsin. Yalnız savaşıyoruz, yalnız. Azerbaycan'ın önünde kimse duramaz. Haklıyız, kendi toprağımızda savaşıyoruz, toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlıyoruz, Ermenistan topraklarına geçmedik, böyle bir fikrimiz yok. Böyle bir fikrimiz olsaydı, uzun zaman önce yapardık. Bunu yapmak çok fazla çaba gerektirmiyor” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından, 27 yıldır işgal altında bulunan Gubadlı kentinin kurtarıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca Gubadlı'nın bazı köyleriyle Zengilan ve Cebrail illerinin de bazı köylerinin daha kurtarıldığı müjdesini verdi. 

Ermenistan sınırında bulunan Gubadlı kenti 31 Ağustos 1993'te işgal edilmişti. 

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 3 kent merkezi, 3 kasaba ve 150 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...