Adana'da göstericiler bir polisi yaraladı

/ Kaynak: CHA
Adana'da göstericiler bir polisi yaraladı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Adana'da izinsiz eylem sırasında, bir grubu uyarmaya çalışan Güvenlik Şube Müdürü başına isabet eden taş ile yaralandı.

Adana'da izinsiz eylem sırasında, bir grubu uyarmaya çalışan Güvenlik Şube Müdürü başına isabet eden taş ile yaralandı. nbsp;Hatay'da yapılan izinsiz gösterilerde Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek için Adana'da toplanan gruba polis müdahale etti. Grup, Akkapı Mahallesi Şıh Cemil Caddesi'nde toplandı. Atatürk Parkı'na yürümek isteyen gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan Güvenlik Şube Müdürü Mithat Kırıcı, göstericilerin attığı taşla başından yaralandı. Meslektaşları tarafından önce Çukurova Üniversitesi Balcalı Hatanesi'ne kaldırılan Kırcı, burada ilk müdahalesinin ardından ambulansla TOKİ Numune Hastanesine sevk edildi. nbsp;Başına dikiş atılan Kırcı'yı hastanede Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Sağlık İl Müdürü Ahmet Özer ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Güvenlik şube müdürüne yapılan saldırıyı kınayan Vali Coş, "Arkadaşımız olaylara müdahale anında değil, yasa dışı gösteri yapan grubu uyardığı sırada yaralandı. Gerçekten üzücü bir hadise yaşadık. Huzurumuzu korumak için görev yapan arkadaşımıza menfur bir saldırı yapıldı." dedi. Yasadışı gösteri yapmak isteyen bir kitle ile diyalog halindeyken müdürün başına sert bir cisim atıldığını hatırlatan Vali Coş, "Geçtiğimiz gün de atılan bir şişe nedeniyle çevik kuvvet polisimizin elinde çatlama olmuştu. Bunlar hoş manzaralar değil. Bugünkü olaydan sonra yapılan araştırmada sözde demokratik hak kullanmak isteyen şahıslar üzerinde iki tane kullanıma hazır molotof bombası ele geçirildi. Olayları görüntüleyen bir polisimizin elindeki kamera kırıldı. Buda gösteriyor ki, oraya gelenler demokratik bir hakkı kullanmak veya barışçıl bir amaçla değil, yakıp yıkmaya şiddete başvurmaya odaklanmış insanların yörüngesinde hareket etmektedirler. Tabi ki polisimiz ve jandarmamız toplumun huzurunu bozmak isteyen her türlü tehditle baş edebilecek güç ve kapasitedir. En büyük güvencemiz vatandaşlarımızın her zaman gösterecekleri destektir. Bu tür manzaraların tekerrür etmemesi temenni etmiyorum." dedi.

Polisin fevkalade dikkatli hareket ettiğini vurgulayan Vali Coş, "Polis yasadışı işler yürüyüş yapan grupla diyaloga girmeseydi bu olaylar olmazdı. Önce uyarılar yapılanın yanlış olduğunu söylenip yapılmasını gerekeni anlatıyorlar. Herkesin muhalif olsun hangi düşüncede olursa olsun toplantı ve gösteri hakkı var, yasalar çerçevesinde. Bizi müracaat eden ve kanunlar çerçevesinde yapılan gösterilere her zaman izin verdik. Ancak yasaların ön görmediği yasadışı toplantıların gösterilerin tasvip edilmesi izin verilmesi mümkün değil. Vandalizme varan kamu mallarına zarar vermeye çalışılan durumları hep birlikte yaşadık bunların tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Devletin güvenlik gücüne karşı polise taşla el yapımı bombayla molotof bombasıyla saldıran kişilerin vatandaşa neler yapacağını tahayyül dahi edemiyorum." şeklinde konuştu.

Polis kimyasal kullandığı yönündeki iddialarını kabul etmeyen Vali Coş şunları söyledi: "Böyle bir şey yok. Türk polisi Adana polisi elindeki bütün imkanlar yasaların ön gördüğü araç ve gereçlerdir. Yasadışı, hukuk dışı, insan haklarına aykırı hiçbir yol, yöntem ve araç gerecin kullanılması mümkün ve muhtemel değildir."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...