RTÜK Başkanı Şahin'den Tele 1 açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
RTÜK Başkanı Şahin'den Tele 1 açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Tele 1 ekranlarında kamuoyu vicdanını rahatsız eden açıklamalar dikkatimizden kaçmamıştır" ifadesini kullandı.

Almanya'nın başkenti Berlin’deki Mevlana Camii'ne 150 polisin köpeklerle baskın yapması büyük tepki çekmişti. 
CHP'ye yakınlığıyla bilinen Tele1'in kanalının haber sunucusu Musa Özuğurlu, güvenlik güçlerinin cemevlerine idrarını yaptığı iftirasını atarak, Merkel'i aklamaya kalkışmıştı.
Skandal sözler büyük tepki çekmişti.

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1 yayınında Türk polisi ile ilgili yapılan açıklamaların dikkatlerinden kaçmadığını ve söz konusu yayınla ilgili RTÜK olarak inceleme başlatıldığını belirtti.

Şahin, şunları kaydetti: "Tele 1 sunucusunun bahse konu yayında muhalefet etme psikolojisiyle kahraman polislerimize iftira atması kabul edilemez. Kendisini esefle kınıyorum. Kamu görevi yürüten yayıncıların gazetecilik ilkelerini unutarak toplumda infial oluşturabilecek açıklamalar yapma özgürlüğü yoktur. RTÜK olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Söz konusu yayınla alakalı inceleme başlatılmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...