İBB zabıtasından zorbalık: Başakşehir'de bilgi evini bastılar

Düzenleyen:
İBB zabıtasından zorbalık: Başakşehir'de bilgi evini bastılar

GÜNDEM Haberleri

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir'de akıl almaz bir uygulamaya imza attı. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgi Evi'ne bağlı anne-çocuk etkinlik sınıfına İBB'nin zabıta ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

Merkeze gelen İBB Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, anne-çocuk sınıfına ait kapı kilidini kırarak içeri girdi. Başakşehir Belediyesi personeli ise merkeze gelince karşılarında zabıtaları gördü. Zabıtalar Başakşehir Belediyesi personeline binadan çıkmalarını söyledi. Olayın ardından emniyet güçlerinin binanın boşaltılması çağrısına Başakşehir Belediyesi personeli olumlu karşılık verirken, İBB Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin dışarı çıkmak istememesi büyük tepki çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 12 Mart 2020 tarihli kararıyla Başakşehir Belediyesi'ne tahsis edilen alan Başakşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün girişimleriyle anne ve çocukların birlikte keyifli vakit geçirmesi için bir merkeze dönüştürüldü. Konuyu yargıya taşıyan İBB ise alanın gençlik merkezi olacağını açıkladı.

Başkan Kartoğlu: Keyfi uygulamaya geçit vermeyeceğiz
Skandalı sosyal medya hesabından video ile duyuran Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu "Başakşehirli annelerimizin ve çocuklarımızın eğitim alacağı Merkezimiz, İBB Zabıtası tarafından iki gündür işgal edilmeye çalışılıyor. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievinin kapısını kırarak girmeye ve keyfi uygulama yapmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz" dedi.

Mahkeme iki defa reddetti
Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik de "Alan 12 Mart 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından Başakşehir Belediyesine tahsis yapılmış bir alan. İBB yürütmeyi durdurmak için iki defa ilgili mercilere başvurdu. Her iki mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı vermedi. Bugün ilgili müdürlüğümüz buraya geldiği zaman içeride İBB'nin zabıta ve daire başkanıyla burayı işgal ettiklerini gördük. Her mekanda her ortamda demokrasiden, hukuktan dem vuran arkadaşlar hukuksuz bir olayın içinde" diye açıklama yaptı.

Melik "Anne çocuk merkezinin haksız şekilde işgali Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığının talimatı ve Emniyet güçlerimizin marifeti sonucu son bulmuştur" dedi.

İBB: Müdahalede bulunduk
İBB'den yapılan açıklamada ise "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başakşehir Sular Vadisi’nde Bilgi Evi olarak kullanılan yapının 12  Mart 2020 tarih ve 332 sayılı kararı ile 10 yıllığına Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi üzerine konuyu yargıya taşıdı. Yargı süreci devam ederken ilgili taşınmazın Gençlik Ofisi olarak kullanılması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devrini gerçekleştirildi. İBB, Emlak Dairesi Başkanlığı eliyle de bir yazı yazarak binanın kullanıma uygun olmadığını Başakşehir Belediyesi’ne iletti. Başakşehir Belediyesi, yargının nihai kararını beklemeksizin söz konusu yapıda tadilat çalışması başlattı. İBB Zabıta Daire Başkanlığı, binanın kullanılması ve tadilat başlatılması üzerine Sular Vadisi’ndeki yapıya girerek duruma müdahale etti" denildi.

"KİPTAŞ'tan aldık" savunması
Alanla ilgili mahkeme sürüyor. İBB Meclisi, kullanım yetkisini Başakşehir Belediyesi'ne verdi. İBB ise söz konusu alanı KİPTAŞ'tan aldıklarını duyurdu.

İBB açıklamasında "Başakşehir Sular Vadisi’nin işletme hakkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 14 Nisan 2006 tarih ve 611 sayılı kararı ile 30 yıllığına KİPTAŞ A.Ş.’ye tahsis edildi. KİPTAŞ A.Ş 30 milyon yatırım yapması öngörülen alana, belirlenen proje kapsamında işin sonunda 60 milyon harcamak zorunda kaldı. KİPTAŞ A.Ş.'nin yaptığı binanın üst katında Başakşehir Belediyesi’nin Bilgi Evi bulunmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine KİPTAŞ A.Ş.’nin 21 Eylül 2020 tarih ve 64 sayılı yönetim kurulu kararı ile ilgili taşınmazın Gençlik Ofisi olarak kullanılması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devir edildi. 800 m²’lik alanın park alanı ve binanın açık alanı dahil olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü’nün 27 Ekim 2020 tarih ve 8318 sayılı yazı ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tahsisi yapıldı" ifadesi kullanıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...