Maraş’a üç ayda 103 bin ziyaret

Maraş’a üç ayda 103 bin ziyaret

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Gazimağusa şehrinde yer alan ve 47 yıldır kapalı olan Maraş bölgesi, Ekim ayında ziyarete açılmasının ardından turistlerin akınına uğruyor.

“Hayalet Şehir” olarak da bilinen Maraş, yasağın kalkmasından itibaren 96 günlük süreçte Kıbrıslı Türkler başta olmak üzere birçok yabancı uyruklu ziyaretçinin uğrak noktası hâline geldi. Günden güne gelenlerin sayısının arttığı bölgenin, 8 Ekim’den bu yana 103 bin 118 kişi tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Aynı zamanda ziyarete açılan alanlarda yapılan çevre ve peyzaj düzenlemeleri, sokak aydınlatmaları ve bisiklet yolları sayesinde bölgenin bisikletle de gezilebilmesinin yanı sıra, sekiz ayrı noktada kurulan büfeler ile ziyaretçilere keyifli vakit geçirme imkânı sağlanıyor. Maraş’ın ziyarete açılmasına yönelik eleştiriler hâlen devam etse de çoğu Rum ve İngiliz turistin memnuniyeti gözlerden kaçmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...