Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık Bakanlığı'ndan İngiltere mutasyonuyla ilgili önemli düzenleme

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sağlık Bakanlığı'ndan İngiltere mutasyonuyla ilgili önemli düzenleme

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanlığı temaslı takibi, salgın yönetimi ve filyasyon rehberini güncelledi. Yeni düzenlemeye göre İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin karantinası, izolasyon sürelerinin sonunda test yaptırmadan ve test negatifliği aranmadan sonlandırılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 varyant suşları hakkında yapılan temaslı takibi güncellemesi hakkındaki açıklamada, "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Ve Filyasyon Rehberinde Varyant Suşlar ile ilgili olan bölümde Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda güncelleme yapılmıştır. İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin izolasyon sürelerinin sonunda test yaptırmadan ve test negatifliği aranmadan izolasyonları sonlandırılacaktır. İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin temaslılarının 10 günlük karantina sürecinde semptom görülmemesi durumunda 10. günün sonunda test yaptırmadan karantinaları sonlandırılacaktır. Güney Afrika ve Brezilya varyantı tespit edilen kişiler ve temaslıları ile ilgili karantina ve izolasyon önlemleri daha önce rehberde belirtildiği şekilde devam edecektir" ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...