Okullara, kimyasal saldırılardan korunma genelgesi

Okullara, kimyasal saldırılardan korunma genelgesi

GÜNDEM Haberleri

AFAD, okullara genelge göndererek kimyasal saldırı ve korunma tedbirleri konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesini istedi.

AFAD, okullaragenelge göndererek kimyasal saldırı ve korunma tedbirleri konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesini istedi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) okullara genelge gönderilerek kimyasal saldırı ve korunma tedbirleri konusunda okul yönetimleri uyarıldı ve öğrencilerin bilgilendirilmesi istendi. Genelgede, ülkenin içinde bulunduğu konum göz önünde bulundurularak il müdürlüklerinde bulunan kimyasal saldırı korunma tedbirleri broşürünün acilen sivil savunma şubelerinden alınarak, broşürlerin tüm özel ve resmi okullara dağıtılması, öğretmen ve personelin bilgilendirilmesi istendi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında tüm öğrencilerin konu hakkında açıklayıcı bir şekilde bilgilendirilmesi hususunda Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğünce 17 ilçedeki özel ve resmi tüm okullara gönderilen, "Alınacak tedbirler" başlıklı yazıda ise Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 6 Eylül 2013 tarihindeki genelgesine atıfta bulunuldu.
Ülkenin jeopolitik konumu ve Suriye'nin içinde bulunduğu durumun hatırlatıldığı yazıda, şöyle denildi:
"Tüm özel ve resmi okul/kurum müdürlüklerince ilgi A'da belirtilen görev talimatındaki tedbirlerin alınması, Sivil Savunma Planları ve tedbir planlarının gözden geçirilerek eksik ve aksaklıkların giderilmek suretiyle güncelleştirilmesi, özellikle koruyucu hazırlık ve sığınak talimatı bölümlerinin uygulamaya hazır hale getirilmesi, planı olmayan okul-kurum müdürlüklerinin ivedilikle planlarını hazırlamaları ayrıca afet ve acil durum yönetim merkezleri ile ihtiyaç duyulan diğer kuruluşlara ait iletişim bilgilerinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için ilçenizin okul-kurum müdürlüklerine gerekli duyurunun yapılarak yukarıda belirtilen iş ve işlemler üzerinde hassasiyetle durulması önlemlerin alınması hususunda gereğini önemle rica ederim."
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, konuya ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazının sivil savunma tedbirleri ile kimyasal, biyolojik ve nükleer silahlara karşı öğrencilerin bilgilendirilmesi için her yıl rutin olarak okullara gönderdikleri bir yazı olduğunu öne sürerek, her yıl eğitim öğretim döneminin başında gönderdikleri bu yazının bu yıla özgü olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...