Gözaltına alınan HDP'li Gergerlioğlu serbest bırakıldı

Düzenleyen:
Gözaltına alınan HDP'li Gergerlioğlu serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri

Hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurulda okunmasının ardından milletvekilliği düşen, Meclis'te eylem yapan ve sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

HDP Kocaeli Milletvekili iken milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah saatlerinde gözaltına alınan Gergerlioğlu'nun ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği tarafından yapılan suç duyurusu ve eki belgeler ile yazılı ve görsel basından elde edilen diğer bilgi ve belgeler sonucunda, 17.03.2021 tarihinde hakkında verilen kesinleşmiş mahkeme kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 60. birleşiminde okunması ile milletvekilliği düşen ancak TBMM binasından ayrılmayan ve ayrılmayacağını da yaptığı sosyal medya paylaşımları ile açıklayan eski Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında '17.03.2021 tarihinden itibaren gece gündüz aralıksız TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Mecliste milletvekili gibi hareket etmesi ile 17.03.2020 tarihinde Meclis Genel Kurulundan ayrılıp HDP partisi grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan 'biji serok apo' şeklinde sloganlar atılması' sebepleriyle Türk Ceza Kanununun 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2. maddeleri kapsamında başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat ile şüpheli Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ifadesinin alınması sağlanmış, ifadesi ikmal edildikten sora şahıs serbest bırakılmıştır" denildi.

GERGERLİOĞLU'NUN İFADESİ
Edinilen bilgiye göre Gergerlioğlu, Kavaklıdere Şehit Mithat Ülker Polis Merkezi Amirliğinde alınan ifadesinde, milletvekilliğinin Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden düşürüldüğünü ifade ederek, "Milletin Meclisi'nde milletin ferdinin bulunması suçu mu uyduruldu? TBMM demokrasinin beşiği, milletin temsiliyet yeridir. Eski bir milletvekili ve bir vatandaş olarak TBMM'de bulunmamdan, açıklamalar yapmamdan daha doğal bir şey olamaz." dedi.

DOSYASI BİR HAYLİ KABARIK
Milletvekilliği düşürülmesine rağmen çarşamba gününden beri Meclis’i terk etmeyen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için bazı kesimler ‘sadece bir sosyal medya paylaşımı yüzünden vekilliği düştü’ şeklinde algı oluşturmaya çalışıyor ancak Gergerlioğlu’nun dosyası bir hayli kabarık. 

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, milletvekili seçilmeden önce yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018’de “PKK/KCK propagandası yapmak” suçundan hapse mahkûm edildi. Mahkeme kararının, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine dosya Yargıtay’a geldi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı. Dairenin gerekçesinde “Sanığın, 20 Ağustos 2016 tarihli paylaşımında, örgüt mensuplarının silahlı fotoğrafının görsel olarak kullandığı, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler içerdiği anlaşılmıştır” denildi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SESİ OLDU
Gergerlioğlu, HDP’den Kocaeli Milletvekili seçilmesinden itibaren TBMM’de âdeta FETÖ ve PKK’nın sesi gibi hareket etti. Kırmızı bültenle aranan firari FETÖ’cülerle çevrim içi toplantılara katılan, FETÖ’nün cezaevlerindeki mensuplarından gelen mektupları soru önergesine dö-nüştürerek, Meclis gündemine taşıyan Gergerlioğlu, FETÖ ve PKK mensuplarının temsilcisi gibi davranıp cezaevlerindeki çıplak arama iddialarını gündeme getirmişti.

ADI FETÖ İTİRAFLARINDA DA GEÇİYOR
Gara operasyonundaki 13 şehitle ilgili de provokatif paylaşımları sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan Gergerlioğlu’nun adı FETÖ’nün eski istihbarat sorumlusunun itiraflarında da geçmişti. Örgütün eski MİT sorumlusunun ceza aldığı davanın gerekçeli kararındaki ifadede Gergerlioğlu’nun, FETÖ ile irtibat hâlinde olduğu, sıkıntısı olan FETÖ’cülerin Gergerlioğlu’na gitmeleri ve ona açıklama yaptırmaları talimatı verildiği yer almıştı. Karşılığında da Gergerlioğlu için sosyal medya üzerinden tebrik mesajı atmaları istenmişti.

İŞTE TEPKİ ÇEKEN ADIMLARI
Terör örgütlerine destek veren ve övgüler dizen onlarca paylaşımı bulunan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ermeni iddialarına destek vermekten bile geri kalmadı. İşte Gergerlioğlu’nun, tepki çeken adımlarından bazıları:

  • PKK terör örgütünün 9 Ekim 2016’da Hakkâri’de düzenlenen alçak saldırısı sonrasında Türk bayrağı ile aynı karede paylaştığı PKK paçavrasını meşrulaştırmaya kalkıştı.
  • Eli kanlı örgütün propagandasını yapan IMC TV’ye sıkı sık konuk olarak Türkiye’nin millî birlik ve bütünlüğünü hedef alan skandal sözler sarf etti, âdeta PKK/KCK’nın sözcülüğünü yaptı.
  • Türkiye’nin teröristlere vurduğu ağır darbeden rahatsız olarak Barış Pınarı Harekât’ı için “Açık söyleyeyim, bu harekâtın sonu barış pınarı değil, kan pınarı olacaktır” diyerek küstah bir çıkışa imza attı.
  • Sözde Ermeni soykırımını kabul ettiği skandal Tweet’inde “Almanya meclisinde Ermeni soykırım tasarısı kabul edildi. Soykırım olduğunu ben de uzun süreli araştırmalarım sonucu kabul ediyorum. Ermeni soykırımı olmuştur, üstü örtülmeye çalışılmıştır” ifadelerini kullandı.
  • FETÖ’cü ve PKK’lı hesaplar aracılığıyla ‘Türkiye’deki cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı’ iddiaları ortaya atılırken, Gergerlioğlu bu yalanı sık sık Meclis’e taşıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘FETÖ’nün algı operasyonu’ şüphesiyle başlattığı soruşturmada, iddiaların kara propaganda malzemesi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...