Bakan Soylu: Bizi vesayet dönemlerinin ülkesi gören zihniyetler var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Soylu: Bizi vesayet dönemlerinin ülkesi gören zihniyetler var

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Biyometrik Veri Yönetim Sistemi-AFIS tanıtım toplantısında, emekli 104 amiral tarafından yayınlanan bildiri hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bunlar Türkiye’nin bugün geldiği noktayı, yaptığımız toplantıların mahiyetini kavramaktan çok uzaklar. Kafaları hesap makinelerinin ötesine geçmemiş zihniyetlerdir” dedi.

Biyometrik Veri Yönetim Sistemi - AFIS tanıtım toplantısı Ankara’daki bir otelde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısı İçişleri Bakanı Soylu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “Elimizi dışarıya açtığımız, başkalarının yazılımlarına sürekli mahkum olduğumuz, acaba bir destek ve eksikliği olursa hizmet süreçlerimiz nasıl devam edecek diye çaresizlikle baktığımız bir tablonu esiri haline gelmiş olabilirdik. Oysa dün bize; siz yapamazsınız, gerçekleştiremezsiniz, beceremezsiniz diyenlere karşı bugün bir çok alanda yapabildiğimizi, gerçekleştirebildiğimizi ve hakikaten bu vizyonlarla birlikte sonuç alabildiğimizi ortaya koyabiliyoruz. Literatürde ‘Sanayi 1’ diye adlandırdığımız sanayi devrimi, hepimizin bildiği gibi 18. Yüzyılda hayat buldu. İkincisi ise 19. Yüzyılda başladı. Bilgisayar teknolojilerin üretime girmeye başladığı üçüncü sanayi devrimi isi o kadar beklemedi. İlk bilgisayar 1945’te basına tanıtıldı. Seri üretimle hayatımıza girmesi 20. Yüzyılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşti” değerlendirmesinde bulundu.

“Bursa’da otomobil üreteceğinize şeftali üretin denilen bu ülke, bugün kendi uçağını, arabasını üretmenin peşinde”

Türkiye’nin geçmişteki sanayi gelişmelerinde çok geride kaldığını ifade eden Bakan Soylu, “Daha üzerinden 30 - 40 dahi geçmeden bugün hep beraber endüstri 4.0’ını yaşıyoruz. Hatta 2017 yılından itibaren de endüstri 5.0’ı tanımlamaya, kendimizi yeni ve çok daha hızlı bir geleceğe hazırlamaya başladık. İlk üç aşamayı açık ara ıskalamıştık. Sanayi devrimleri Hürkuş gibi birkaç istisnai girişim bir kenara bırakılırsa üretici olmak şöyle dursun, son kullanıcı olmaya bile geç kaldığımız gelişmelerdi. Ancak bugün önümüzde çok farklı bir tablo ve çok farklı fırsatlar var. Daha önceki sanayi devrimlerini hep çok sonradan yakalayan Türkiye, Allah’a çok şükür ki bu sefer geç kalmadı. 21. Yüzyılın başından beri ortaya koyduğu büyük gelişmeyle, altyapıya, Cumhurbaşkanımızın geleceğe odaklı vizyonuyla birlikte bu kez makası kapattık ve yeni bir döneme dünyaya rekabet edebilir pozisyonda başlıyoruz. Bir zamanlar Bursa’da otomobil üreteceğinize şeftali üretin denilen bu ülke, bugün kendi uçağını, arabasını üretmenin peşinde, helikopterini ve insansız hava aracını zaten üretip satmaktadır” şeklinde konuştu.

“Kafaları hesap makinelerinin ötesine geçmemiş zihniyetlerdir”

Emekli 104 amiralin yayınladığı bildiri hakkın da konuşan Bakan Soylu, “Her projeye çamur atan, yakıştırmayan, alay edip itibarsızlaştırmaya çalışan kafalar var. Bizi vesayet dönemlerinin ülkesi gören, bir iki sayfalık bildirilerle ha bildireceklerini zanneden, her anlamda emekli olmuş zihniyetler var. Bu bildirilere varlık sebebini inkar ederek destek olan yine zihinleri, geçmiş yüzyılların karanlık dehlizlerinde kalan siyasiyeler var. Bunlar Türkiye’nin bugün geldiği noktayı, yaptığımız toplantıların mahiyetini kavramaktan çok uzaklar. Kafaları hesap makinelerinin ötesine geçmemiş zihniyetlerdir. Türkiye artık bu prangaları çözeli çok olmuştur. Bu zihniyetle, bildirilere ve ya girişimlere karşı ciddi bir teyakkuzumuz, tepkimiz var. Hiçbir noktasını da boş bırakamayız. Çünkü biraz önce tarif ettiğim tarihi fırsatı yakalamışken, dünyada ilk kez sanayi dönüşümlerini dünya ile eş zamanlı olarak yakalamışken, belki tarihimizde ilk kez geleceğimizi avantajlı bir noktadan planlama şansı yakalamışken, birilerinin küçük kafalarına uyup geriye gidemeyiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...