İmamoğlu'ndan tehdit: Kanal İstanbul'u yapan af dilese de kurtulamayacak

Düzenleyen:
İmamoğlu'ndan tehdit: Kanal İstanbul'u yapan af dilese de kurtulamayacak

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz’da 2105’ten hizmete giren Fide Üretim Merkezi’nin yeniden açılışını yaparken skandal sözler sarf etti. Kanal İstanbul’un yapılmamasını isteyen İmamoğlu, “ileride af dileseler de kurtulamayacaklar” diye tehdit etti.

İmamoğlu şunları söyledi: Kanal İstanbul projesinin bugünlerde peşinde koşanlar, gelecekte af dileme ile kurtulamayacaklar. Hukukun önünde hesabını verirler. Bugün bu işe para vermenin peşinde koşanlar ya da ‘ihaleydi, ne yapalım biz de almaya çalıştık’ diyenler sadece basit bir şekilde süreçten sıyrılamazlar. Vatandaşın bu kadar karşı çıktığı bir meseleye hukukun önünde; ama ulusal, ama uluslararası düzeyde sektörlere ben uyarımı yapıyorum. Bu uyarımı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil; vatandaş Ekrem İmamoğlu olarak yapıyorum. Vatandaş olarak buna hakkım var. Bu milletin milyarlarca dolarlık kaynağının heba edilmesini istemediğim gibi, İstanbul’un kaynağının hiç heba edilmesini istemiyorum. O bakımdan artık kimse İstanbul’a artık ihanet edemez. Etmemesi için de vatandaş bizleri seçti 2019’da. Bunu anlamayıp ısrarlı cümleler kuranların da psikolojik olarak incelenmesi gerekiyor."

Mecidiyeköy metrosu niye kapatıldı?
İmamoğlu, kapatılan Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosuyla ilgili faturayı geçmiş döneme kesti. İmamoğlu "Ne yazık ki, dedim ya ben, ‘İstanbul’un 5+5 yılı sorgulanmalı’ diye. Son beş yılı öyle tarifsiz ihmallerle dolu ki..." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...