Emniyet'ten '12 Nisan' paylaşımlarına soruşturma

Düzenleyen:
Emniyet'ten '12 Nisan' paylaşımlarına soruşturma

GÜNDEM Haberleri

Türkiye bugün sosyal medya uygulaması Twitter’da “12 Nisan” etiketiyle yapılan paylaşımlarla ayağa kalktı.

12 Nisan tarihini "toplu tecavüz ve katliam günü" ilan eden kimliği belirsiz bir grup gencin kadınların tecavüze uğramasını ve katledilmesini teşvik eden paylaşımları büyük tepki topladı. Okuyanların kanını donduran paylaşımların ardından kısa sürede harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medyada "#12Nisan" etiketi adı altında suç işleyen hesapların tespit edildiğini ve gerekli soruşturmaların başlatıldığını bildirdi.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi. Sosyal medya platformları üzerinden bugün "#12Nisan" etiketiyle yapılan paylaşımlara dikkat çekilen açıklamada, "Bu paylaşımlar içerikleri itibarıyla sosyal medya terörüdür. Bu tür paylaşımlara asla müsaade edilmeyecektir. Bu etiket adı altında suç işleyen hesaplar tespit edilerek gerekli soruşturmalar başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medyada özellikle kadınlar tarafından büyük tepki gören paylaşımların ardından Twitter’da ‘tecavüzün mizahı olmaz’ başlığıyla bir kampanya da başlatıldı. Kullanıcılar “Sizin #12nisan diye mizah yaptığınız, kelimelere döktüğünüz eylemlerin gerçek hayattaki sonuçları. Tecavüz kelimesini normalleştirmeyin. Bunlar acı verici olaylardır.”, “Dışarı çıktığımda cesur değil özgür olmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...