Yerli füze motoru dünya rekoru kırdı

Yerli füze motoru dünya rekoru kırdı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, bir yandan açık veya örtülü ambargolarla mücadele ederken diğer yandan da öz kaynaklarını ve yetişmiş insan gücünü kullanarak yerli ve millî çözümler geliştiriyor. Yürütülen bu çalışmalardan biri de Türkiye’nin ilk ‘Orta Menzilli Füze Motoru’ olan TEI-TJ300.

2017’de TÜBİTAK, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ ve Roketsan iş birliğiyle geliştirilmesine başlanan TEI-TJ300 turbojet motoru projesinde, hedeflenen performansın çok ötesinde sonuçlar ortaya çıktı. 230-250 mm sınıfındaki diğer rakip motorların en iyisi 250 mm çap ile en fazla 1.250 newton seviyesinde itki üretirken TEI-TJ300 motoru, 240 mm çap ile 1.342 newton itki kuvvetine ulaşarak bu sınıfta dünya rekoru kırdı. 5.000 fit irtifada ses hızının yüzde 90’ına ulaşan TEI-TJ300, marş motoruna ihtiyaç olmadan rüzgâr etkisi ile başlayabilme özelliğine sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...