CHP liderinden yatırımcı düşmanlığı: O projeleri durdurup paralarını ödemeyeceğiz

Düzenleyen:
CHP liderinden yatırımcı düşmanlığı: O projeleri durdurup paralarını ödemeyeceğiz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin mega projelerine imza atan müteahhitlere adeta savaş açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıtayı yükseltti ve Kanalistanbul'a gelecek ülkeleri tehdit etti. CHP lideri "İktidara gelirsek projeleri durduracağız, ödemeleri yapmayacağız" dedi.

T24'e konuşan Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesini değerlendirirken "O havzayı gezdim. Olağanüstü güzel bir doğa harikası aslında. Tarihi eserleri var. Orayı yok edeceksiniz. Şunu açık ve net olarak ifade edeyim. İster ihale etsinler, ister etmesinler, kime verirlerse versinler. İktidar olduğumuzda; bir, eğer o ihaleye giren yabancı bir ülke olursa biz o yabancı ülkeyle aramıza mesafe koyacağız. İki; bunların paralarını kesinlikle ödemeyeceğiz. Nereye giderlerse gitsinler" dedi.

‘Hiçbir ülke ve şirket bu projeye girmez’
Projenin akılcı olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu "Ben bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. Arada bir gündem değiştirmek için bunu yapıyorlar. Hiçbir ülkenin şirketinin de kalkıp bu projeye gireceğini de düşünmüyorum. Bankaların buna finans kaynağı ayıracağını da düşünmüyorum. Eğer bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Bakın bu kadar açık, net söylüyorum" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...