Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayasofya-i Kebir Cami önünde İsrail zulmü protesto edildi

Ayasofya-i Kebir Cami önünde İsrail zulmü protesto edildi

GÜNDEM Haberleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'da zulmünü sürdürmesi ve Gazze'de 21 kişiyi şehit etmesini protesto etmek isteyen kalabalık, sabah namazı sonrası Ayasofya-i Kebir Camisi önünde toplandı.

İstanbul Platformunca Ayasofya-i Kebir Camisi önünde sabah namazının ardından düzenlenen programda, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali protesto edildi ve Filistinli Müslümanlara destek çağrısında bulunuldu. Platform adına konuşan Muhammed Fesih Kaya, 86 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camisi'nde İsrail'in zilleti ve Müslümanların izzetli davranışı için bir araya geldiklerini söyledi.

"ONLAR KAYBEDECEK, BİZ KAZANACAĞIZ"
İslam coğrafyasının zor zamanlardan geçtiğini belirten Kaya, "Fert olarak baktığımızda aciz durumdayız belki ama Allah bu durumları insanlar arasında dönüp dolaştırmaktadır. İsrail'in zulmü kemale ermiştir. Onlar bugünden itibaren kaybedecek biz Müslümanlar kazanacağız. Şüphesiz ki izzet Allah'ın, Resulu'nun ve onlara iman etmiş müminlerin yanındadır. Biz müminiz, velimiz sadece Allah'tır. " dedi.
İsrail'in işgaline son verilmesi için her Müslümanın üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Kaya, "Elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Sonuç Allah'a aittir. O yüzden ellerimizi açacak ve Rabb'imize yalvaracağız. Niyazımız odur ki Filistin'i galip, işgal devleti İsrail'i yerle yeksan etsin inşallah. "diye konuştu.

Platform adına söz alan Ramazan Kayan da İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalinin sona ermesi ve Müslümanların birlikte hareket edebilmesi için çağrı yaparak, dua etti. Grup sık sık tekbir getirerek, İsrail aleyhine slogan attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...