Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistinliler, İsrail'e ait enerji tesisini vurdu

Düzenleyen:
Filistinliler, İsrail'e ait enerji tesisini vurdu

GÜNDEM Haberleri

Gazze Şeridi'nde gerginlik sürüyor. Filistinliler, İsrail'in kanlı saldırılarına karşı direniyor.

İsrail'in Walla News gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Filistinli direniş gruplarının roket saldırısında Askalan'da bir enerji tesisi vuruldu.

Enerji tesisindeki bir yakıt tankının patlaması sonucunda yangın çıktığı belirtilirken, olay sonucu yaralı olup olmadığına ilişkin bilgiye yer verilmedi.

Öte yandan, yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre İsrail ordusu Gazze'de sivillerin bulunduğu Hanadi Kulesi'ni vurmakla tehdit etti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise Telegram'da yayınladığı mesajında İsrail'in Gazze'deki sivil binaları hedef alması durumunda Tel Aviv'e Askalan'dan daha şiddetli füze saldırıları düzenleneceğini belirtti.

- Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun saldırılarında 10'u çocuk, 1'i kadın 28 Filistin şehit oldu, 152 kişi yaralandı.

Öte yandan Filistin direniş örgütleri de Gazze Şeridi çevresindeki İsrail kent ve bölgelerini roketlerle vurdu.

İsrail polisi Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle 2 İsraillinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...