Bakan Akar: 2021'de 1070 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Akar: 2021'de 1070 terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında şu ana kadar 113, 2021 yılında ise toplam 1070 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına yönelik konuşan Akar, "Kutsal yerlere, sivil hedeflere, masum insanlara yapılan, çocukların ve kadınların katledildiği bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Bunları kabul etmek mümkün değil. Bunlar insanlık, savaş suçudur" dedi.

Bakan Akar başkanlığında, TSK komuta kademesi ile Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Alpaslan Kavaklıoğlu'nun katılımıyla video konferans toplantısı yapıldı. Mehmetçiğin şu ana kadar kendisine verilen görevleri büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla yerine getirdiğini dile getiren Akar, "Kara Kuvvetlerimiz, Deniz Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz tarih yazıyor. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

PENÇE OPERASYONLARINDA 113 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 

Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarının başarıyla devam ettiğini belirten Akar, "Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, 113 terörist etkisiz hale getirildi. Bununla birlikte 107 mağara ve sığınak tahrip edildi" dedi. Akar, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise toplam 1070 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

"HUDUT NAMUSTUR"

Hudut güvenliğine yönelik değerlendirmelerde bulunan Akar, 1 Ocak'tan itibaren toplam 58 bin 690 kişinin yakalandığını, bunun yanı sıra alınan tedbirler kapsamında, 131.284 kişinin hudutlarımızdan geçmesinin engellendiğini aktardı.

55'i PKK/YPG/PYD, 43'ü ise FETÖ olmak üzere toplam 122 teröristin de ele geçirildiğini belirten Akar, "Buradaki mücadeleyi herkesin görmesi, anlaması lazım. Buradaki fedakarane ve ciddi çalışmalarından dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu çalışmalar sırasında, toplam 365 kilogram uyuşturucu ile çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi" dedi.

"BUNLAR İNSANLIK, SAVAŞ SUÇUDUR"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Bakan Akar, şöyle konuştu: Kutsal yerlere, sivil hedeflere, masum insanlara yapılan, çocukların ve kadınların katledildiği bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Bunları kabul etmek mümkün değil. Bunlar insanlık, savaş suçudur. Bu konuda başta BM, AB, NATO olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşların yapması gereken ne varsa bunları yapması, Uluslararası Ceza Mahkemesinin bu konuda adım atması lazım. Bu konuda kimsenin sessiz kalmaması lazım. Burada sadece Filistinli kardeşlerimiz değil, insanlık katlediliyor. Bunu herkesin görmesi lazım. Gece-gündüz demeden her konuda basında, televizyonda yeri göğü inletenlerin, bu kadar büyük bir katliam karşısında susmalarını da dünyanın görmesi lazım. Bu ikiyüzlülüğü şiddetle kınıyoruz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...