Gürültü bariyeri işlevi görüyordu: Sökümleri devam ediyor

Düzenleyen:
Gürültü bariyeri işlevi görüyordu: Sökümleri devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, "daha maliyetli" olduğu gerekçesiyle emisyonla gürültü bariyeri işlevi gören dikey bahçeleri sökmeye devam ediyor. İBB'nin en son Zeytinburnu D-100 Karayolu Topkapı kavşağındaki dikey bahçeleri söktüğü görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otoyol kenarlarındaki peyzajları söküp, grafiti yapması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Türlü eleştirilere rağmen, kararından geri adım atmayan İBB,  Zeytinburnu D-100 Karayolu Topkapı kavşağındaki dikey bahçeleri de söktü. 

GEREKÇE: BEDELİ YÜKSEK

İBB’nin şehir genelinde karayolları kenarındaki duvarları süsleyen ve aynı zamanda emisyonla gürültü bariyeri işlevi gören dikey bahçeleri söküm işlemleri devam ediyor.
Belediye ekiplerinin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonu Zeytinburnu Fatih yönünde D-100 Karayolu üzerine bulunan duvarlardaki bitkileri ve altındaki metal aksamları söktüğü görüldü.
İBB, bakım bedelleri yüksek olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl dikey bahçeleri sökme kararı aldı. Sökülen bahçelerin yerine Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı “Konuşan Duvarlar Projesi”ni başlatarak duvarlara graffiti yapmaya başladı.

BİRÇOK BÖLGE BOŞ BIRAKILDI

İlk olarak 11 Ekim 2020’de Kadıköy Fikirtepe’de başlatılan graffiti çalışmalarına başka bölgelerde devam edilmedi. Dikey bahçelerin söküldüğü bazı alanların üzerine sarmaşık bitkiler ekilirken birçok bölge ise boş bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...