Terörden 22 yıl hapis alan HDP’li eski vekilin tahliye talebine ret

Düzenleyen:
Terörden 22 yıl hapis alan HDP’li eski vekilin tahliye talebine ret

GÜNDEM Haberleri

Tutuklandıktan sonra milletvekilliği düşürülen Leyla Güven'in avukatları, verilen 22 yıl 3 ay hapsi fazla buldu. Avukatlar, müvekkilleri için tahliye istedi. Ancak yargı bu talebi kabul etmedi.

Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Hakkâri Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’e 22 Aralık 2019'da 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından toplam 22 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Bu karar sonrası Güven tutuklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle 4 Haziran 2020'de milletvekilliğini düşürdü.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Güven'in avukatları, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının bozulması için Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu. Avukatlar, yargılama sürecinin devam ettiğini gerekçe göstererek müvekkillerinin tutukluluk hâlinin sonlandırılarak tahliyesini istedi.

"KAÇMA ŞÜPHESİ VAR"

İtirazı değerlendiren 2. Ceza Dairesi ise itirazı reddedip 22 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. Daire, Güven'in kaçma şüphesi bulunduğunu, adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağını, üzerine atılı suçlar bakımından tutuklama tedbirinin orantılı olduğunu aktardı.

 


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...