Bingöl'de korkutan deprem! | Son depremler

Düzenleyen:
Bingöl'de korkutan deprem! | Son depremler

GÜNDEM Haberleri

Son dakika... Bingöl’ün Adaklı ilçesinde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dün İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, Türkiye bir daha bu gerçekle yüzleşti. Türkiye'deki sarsıntılar bugün de devam etti. Sırasıyla Muğla, Gaziantep derken bir deprem haberi de Bingöl'den geldi. Bingöl 3.2 ile sallandı.

DERİNLİĞİ 18 KİLOMETRE

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat: 21.14 sıralarında Bingöl’ün Adaklı ilçesi merkez üssü olan 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 18 kilometre olarak bildirildi.

TÜRKİYE'DE DEPREM GERÇEĞİ
Türkiye topraklarının neredeyse tamamı fay hatları üzerinde bulunuyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre; geçtiğimiz yıl ülkemizde, 33 bin 824 yer sarsıntısı kaydedildi. 2020'de gerçekleşen, büyüklüğü 4 ve üzerinde olan deprem sayısının ise 322 olduğu öğrenildi. Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinde biri olan deprem için alınacak tedbirlerin hayati önemi bulunuyor. 

Bingöl'de korkutan deprem! | Son depremler

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...