Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Spor salonu ücretine salgın iadesi

Düzenleyen: / Kaynak: NTV / Hürriyet
Spor salonu ücretine salgın iadesi

GÜNDEM Haberleri  / NTV / Hürriyet

Koronavirüs yüzünden gidemediği spor salonu ile davalık olan tüketici, ya parasının iade edilmesini ya da üyeliğinin askıya alınmasını talep etti. İki önerinin de olumsuz karşılanması sebebiyle resmi yollara başvuran tüketiciyi, Mahkeme haklı buldu. 'Ayıplı hizmet verildi' yönündeki tüketici hakem heyeti kararı yerinde bulundu. İtiraz hakkı olmayan karar sonrası tüketicinin 3 bin 657 lirası hesabına iade edildi.

Çiğdem Tanrıkılıcı isimli vatandaş, eşi ve çocuğu için bir yıllık spor salonu üyeliği almaya karar verdi. Tanrıkılıcı, Dudullu OSB içinde yer alan Spor ve Yaşam Merkezi’nde karar kılarak üyelik kayıtlarını yaptırdı.

Taraflar, 13 Şubat 2020’de sözleşme imzalarken, Tanrıkılıcı, bir yıllık üyelik için toplam 4 bin 479 liralık ödeme yaptı.

Aile, ilk ay düzenli bir biçimde spor merkezinden yararlanırken, koronavirüsün Türkiye’nin gündemine girmeye başlamasıyla birlikte kapalı mekanlar yavaş yavaş kapatılmaya başlandı.

İKİ ÖNERİ DE REDDEDİLDİ
Mart ayı ortası itibariyle Türkiye'de sıkı tedbirler alındı ve mekanlar kapatıldı.

Tanrıkılıcı ailesi, virüs vakalarının artmasıyla yaşadıkları tedirginlik nedeniyle salonla iletişime geçerek, “Ya üyeliğimizi süresiz dondurun ya da ücretimizi iade edin” önerisini sundu.

Ancak bu iki öneri de, spor merkezi yetkilileri tarafından olumsuz karşılandı.

İHTARNAME ÇEKİLDİ
Çift, olumsuz geri dönüş üzerine, sorunu resmi yollarla çözme yoluna gitti.

İlk olarak şirkete noter yoluyla ihtarname gönderen aile, gönderilen ihtarnamede, üyeliğin iptalini, ücretin de iadesini talep etti.

Şirketten yine olumsuz cevap verilince Çiğdem Tanrıkılıcı, bu kez Ümraniye Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

'AYIPLI HİZMET' VURGUSU
Şirketin de savunmasını aldıktan sonra Heyet, kararını verdi.

Heyet, Çiğdem Tanrıkılıcı’nın ödediği ücretin 3 bin 657 liralık kısmının iadesine karar verdi. Kararda, ‘ayıplı hizmet’ vurgusu öne çıktı.

BENZER SORUNU YAŞAYAN BİNLERCE KİŞİ VAR
Benzer sorunu yaşayan binlerce kişinin olduğuna işaret eden Av. Hadi Dündar, mahkemenin kararının yerinde olduğunu ifade etti.

Dündar, "Pandemi nedeni ile iptal edilen sözleşme gerekçesi mücbir sebeptir. Mücbir sebebe dayanarak sözleşme feshedilebilir. Burada önemli olan nokta sözleşme feshedilirken herhangi bir cezai şart olup olmadığıdır.” diye konuştu.

PARA İADE EDİLDİ
Mahkemenin verdiği karara, Dudullu OSB itiraz etti.

Davaya bakan İstanbul Anadolu 4. Tüketici Mahkemesi, tarafların delil ve savunmalarını aldı.

Dudullu OSB adına mahkemeye sunulan dilekçede, “Ortada mücbir bir sebep var. Spor salonunun kapalı olması elimizde olan bir şey değil. Tüketicinin kullanamadığı süreyi, ileride kullandırmayı kabul ediyoruz. Kurum olarak bir sorumluluğumuz yok” denildi.

Yargılamayı yapan mahkeme, Ümraniye Tüketici Hakem Heyeti kararının yerinde olduğuna karar kıldı.

Mahkemenin kesin hüküm taşıyan kararı sonrası, Tanrıkılıcı ailesine 3 bin 657 liralık ödemesi iade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: NTV / Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...