Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Koca açıkladı: Delta varyantı Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Koca açıkladı: Delta varyantı Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Partili milletvekillerini ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerini sağlık politikaları, aşılamada gelinen son durum, TURKOVAC aşısı ve normalleşme süreci hakkında bilgilendirdi. Bakan Koca, Delta varyantının Türkiye'de 134 kişide görüldüğünü de açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen toplantıda milletvekillerini ve MKYK üyelerini bilgilendirdi.

Bakan Koca, sağlık politikaları, 1 Temmuz itibarıyla başlayacak normalleşme süreci, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini duyurduğu Faz-3 aşamasına geçilen TURKOVAC aşısına ilişkin çalışmalar hakkında milletvekillerine ve MKYK üyelerine bilgi verdi.

DELTA VARYANTI TÜRKİYE'DE 134 KİŞİDE GÖRÜLDÜ
Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 3 buçuk saat sürerken, toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Bakan Koca, Delta varyantının Türkiye'de 134 kişide görüldüğünü de açıkladı.

AŞILAR VARYANTLARA ETKİLİ
BionTech'in çevrimiçi yıllık genel toplantısında konuşan Uğur Şahin, BioNTech-Pfizer korona aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlar karşısında da etkili olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok."

Şahin, yeni varyantlar hakkında giderek daha fazla bilgi sahibi olduklarını söylerken varyantların ortaya çıkmasının nedeninin ise aşılananların bağışıklığının zamanla düşmesinden kaynakladığını dile getirdi. 2021 yılında 3 milyar doz aşı üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Şahin, gelecek sene bu sayının artacağını da sözlerine ekledi.





 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...