Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye ile Ukrayna'dan aşı sertifikası kararı

Düzenleyen:
Türkiye ile Ukrayna'dan aşı sertifikası kararı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Ukrayna arasında gerçekleşen anlaşma sonrası, Covid-19 aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınmasına karar verildiği duyuruldu.

Türkiye’de iki doz aşı olmuş kişilere verilen, e-Nabız ve HES uygulaması üzerinden alınabilinen aşı sertifikası, Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan anlaşma sonrasında, karşılıklı olarak tanınmasına karar verildi.

KARŞILIKLI OLARAK TANINACAK

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Ülkemiz ile Ukrayna arasında iki ülke vatandaşlarının COVID-19 aşı kartlarının karşılıklı olarak tanınmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Ukrayna'ya seyahat edecek Türk Vatandaşlarının görevlilere COVID-19 ile ilgili enabiz.gov.tr adresinden alacakları aşı kartlarını, aşılarını tamamlayamayanların ise son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testlerini ibraz etmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...