Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'yi ziyaret edecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'yi ziyaret edecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

​Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 30 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret edecek. Lavrov ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Antalya'da gerçekleştireceği zirvede, Sputnik V aşısının ortak üretimi ve bölgesel konular ele alınacak.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine 30 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret edecek. Antalya’da yapılacak görüşmelerde Türk-Rus ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konular ele alınacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bakanların birçok önemli konuyu istişare edeceğini aktarılarak, "Antalya’daki görüşme sırasında, ikili ve uluslararası gündemde yer alan çok çeşitli konulara değinilmesi planlanıyor. Güney Kafkasya'daki durumu, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Afganistan'daki durumu, Ukrayna, Orta Asya, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerindeki durumu ele alınacak" ifadeleri kullanıldı.

SURİYE VE LİBYA KONULARI DA GÖRÜŞÜLECEK

Lavrov ve Çavuşoğlu’nun görüşmesinde, Suriye ve Libya konularının da istişare edileceğini belirten Bakanlık, "Gündemde ayrıca yerel sakinlere insani yardımın artırılması, İdlib ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki işlerin durumu ve terörle mücadele gibi konular yer alacak. Görüşmenin ana başlıkları arasında, 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan anayasa referandumu ve genel seçimler, siyasi ve sosyoekonomik sorunların çözümünde ve ulusal silahlı kuvvetlerin konsolidasyonu konusunda Libya makamlarına yardım, Ortak Askeri Komite'nin 5 artı 5 formatındaki faaliyetleri yer alıyor" dedi.

SPUTNIK V AŞISININ ÜRETİMİ DE ANA BAŞLIKLAR ARASINDA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov ile Çavuşoğlu’nun görüşmesinde ticari ve ikili ilişkilerin yanı sıra, Rusya tarafından koronavirüse karşı geliştirilen Sputnik V Covid-19 aşısının ortak üretimine ilişkin konularının da ele alınacağını kaydetti. Bakanlık, "Rus tarafı, çok çeşitli yerli mallarda ek ithalat gümrük vergilerini kaldırma gerekliliğini vurgulamayı hedefliyor. 22 Haziran’dan itibaren iki yönlü yolcu uçuşlarının kapsamlı bir şekilde yeniden başlatılması dikkate alınarak Türkiye’de bulunan Rusya vatandaşlarının can ve sağlık güvenliğinin sağlanmasına ilişkin konuların görüşülmesi planlanıyor. İki ülkenin uzman kuruluşları arasında, Covid-19 salgını ile mücadele çalışmalarının artırılması, Rus Sputnik V aşısının kullanılması ve üretiminin Türk ilaç firmaları tarafından en yakın zamanda kurulması amacıyla işbirliği konuları ele alınacak" ifadelerini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...