CHP'li Çeviköz yine şaşırtmadı: Afganistan'dan askerimiz çekilsin

Düzenleyen:
CHP'li Çeviköz yine şaşırtmadı: Afganistan'dan askerimiz çekilsin

GÜNDEM Haberleri

Daha önce Libya'ya asker gönderilmesini, 'gardaş'ımız Azerbaycan'a Ermenistan ile olan savaşında verilen desteği eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, bu defa Afganistan politikasına laf attı.

Libya ve Azerbaycan'daki tutumlarımız sayesinde kazanılan başarıları göz ardı eden Çeviköz, Türkiye'nin, Afganistan'daki Kâbil Havaalanı'nın güvenliğini sağlamasının iki ülke ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebileceğine işaret ederek "Taliban Afganistan'ın bir gerçeği. İleride kurulacak hükûmette rolleri olacak. Bugünden Taliban ile karşı karşıya gelmek, Afganistan ile köklü kardeşlik ilişkilerimizi zedeleyecektir. Bu şartlar altında iktidar, Mehmetçiklerimizi nasıl Afganistan'da tutmaya devam ediyor? Dün itibarıyla Almanya da askerlerini çekti. Türkiye, kardeşliğin devam etmesi için Afganistan'da muharip güç olarak bulunmamalı" diye konuştu. Çeviköz, Türkiye'nin, İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararının da yanlış olduğunu savundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...