Bakan Soylu'dan Cumhuriyet gazetesine 1 milyon TL'lik tazminat davası

Düzenleyen:
Bakan Soylu'dan Cumhuriyet gazetesine 1 milyon TL'lik tazminat davası

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu, hakkında yapılan haberler sebebiyle Cumhuriyet gazetesine dava açtı. Soylu, gazeteden 1 milyon liralık manevi tazminat talep etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca, Cumhuriyet gazetesine dava açtıklarını açıkladı. Kızılca, gazete tarafından 52 gündür 254'ü doğrudan Soylu'ya yönelik olmak üzere toplam 313 haber ve köşe yazısı yayımlandığını belirtti. Müvekkilinin kişilik haklarını hedef alan bu haberlerin tamamen kurgu ve gerçeğe aykırı olduğunu vurguladı. 

"SİSTEMATİK BİR SALDIRI VAR"

Haberlerin hakaret ve iftira içerdiğini ifade eden Kızılca “Haberlerin veriliş biçimleri dikkate alındığında haber verme hakkı kötüye kullanılmıştır. Bu faaliyetin gazetecilik olmadığı çok nettir. Gelinen aşamada müvekkilimin 52 gündür sistematik bir şekilde maruz kaldığı saldırının ağırlığı artık kabul edilemezdir. Saldırının ülke genelinde geniş bir kitleye ulaşacak şekilde alenen yapılmış olması, gerçeğe aykırı haberlerin içeriğinde yer alan hususlar bilerek ve istenerek verilmiştir. Bu sebeple Cumhuriyet gazetesi aleyhine 1 milyon Türk lirası manevi tazminata hükmedilmesi talebiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmıştır" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...