Bursa’da 14 milyon dolarlık kripto para vurgunu

Bursa’da 14 milyon dolarlık kripto para vurgunu

GÜNDEM Haberleri

Gündemden düşmeyen kripto para vurgunu iddialarına bir yenisi de Bursa’dan eklendi. 12 bin vatandaş, ‘Mpax Coin’e para yatırdı. ‘Mpax Coin’in sahibi ise 14 milyon dolarla yurt dışına kaçtı.

Avukat Arife Tuğba Çetinkaya, Erkan A. adıyla kendini tanıtan Eren D’nin ‘Mpax Coin’ isminde çıkardığı paranın bir kripto para bile olmadığını söyledi. Çetinkaya “Bize 300’e yakın kişi dava için vekâlet başvurusu yaptı. Ancak gerçek mağdurların sayısı 12 bin civarında” dedi. Bunun yeni bir kripto para vurgunu olduğunu vurgulayan Çetinkaya “Bir kripto para borsa kuruluşunda ‘Mpax coin’ işlem görüyor. Normal şartlarda bu kripto para değil. Bu herkesin 20 dakikada çıkarabileceği bir şey ama kimse bilmiyor. Şirketin CEO’sunun video bağlantıları gerçekleştirerek ‘Bir sene sonra Dubai’den malikâne alabilecek seviyeye geleceksiniz’ demesi, Eren D’nin paylaşımlarıyla güven sağlamaya çalışması bu oyunun bir parçası” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...