Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmaris'teki HDP binası saldırısında yeni gelişme

Düzenleyen:
Marmaris'teki HDP binası saldırısında yeni gelişme

GÜNDEM Haberleri

Marmaris'teki HDP ilçe binasına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin, bir kişinin tutuklandığı bildirildi. Gözaltına alınan diğer zanlıların ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Muğla Marmaris'te HDP ilçe binasına yönelik silahlı saldırı gerçekleşmişti. Saldırıya ilişkin yapılan gözaltılarda 6 isim yakalanmıştı Son gelen bilgilere göre, gözaltına alınan 6 şahıstan biri tutuklanırken, diğer 5 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Marmaris HDP ilçe binasına pompalı tüfekle silahlı saldırıda bulunan Adnan Temel D. ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 4 zanlıyı gözaltına aldı.

İstanbul'da yakalanan, olayın azmettiricisi olduğu değerlendirilen ve FETÖ bağlantıları tespit edilen Ensar A. da Muğla'ya getirildi.

Zanlılar, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Savcılık tarafından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Adnan Temel D. tutuklandı, diğer 5 zanlı adli kontrol şartıyla salıverildi.

AZMETTİRİCİ DENİZ HARP OKULU'NDA İLİŞİ KESİLEN BİR ÖĞRENCİ
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 14 Temmuz'da HDP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle ateş açan şüpheli gözaltına alınmıştı.

HDP ilçe binasının camını kırdığı gerekçesiyle 2018'de de "mala zarar verme" suçundan hakkında işlem yapılan Adnan Temel D'nin, saldırıdan 1 saat önce Ensar A. ile telefonla görüştüğü belirlenmişti.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ile koordineli hareket eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının azmettiricisi olduğu değerlendirilen Ensar A'yı 15 Temmuz'da gözaltına almıştı. Şüphelinin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Deniz Harp Okulu Komutanlığından ilişiği kesilen öğrencilerden olduğu ve FETÖ'nün mahrem imamları ile çok sayıda ankesör telefon görüşmesinin bulunduğu da ortaya çıkmıştı.

Ensar A'nın erkek kardeşinin, FETÖ'nün kapatılan okullarında eğitim gördüğü ve Türk vatandaşlığından çıktığı, yine akrabaları arasında FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcılarının olduğu ve örgüt üyesi kişilerin bulunduğu öğrenilmişti.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...