Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de! Resmi törenle karşılandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de! Resmi törenle karşılandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 47. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi törenle karşılandı.

Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 47. yıl dönümü kutlama etkinlikleri için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı’nda Tatar tarafından resmi törenle karşılandı.

BAHÇELİ DE EŞLİK EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyaretine eşlik etmek üzere adaya geldi. Bahçeli, uçaktan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile kol kola indi.

ÖZEL OTURUMDA HİTAP EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında, KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumunda hitap edecek ve sonrasında KKTC Cumhurbaşkanı tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

BAYRAMA KIBRIS'TA GİRECEK

Erdoğan yarınki programı kapsamında ise Lefkoşa’daki Hala Sultan Camii’nde kılınacak bayram namazının ardından, Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek törene katılacak. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile bir araya gelecek olan Erdoğan, sonrasında mevkidaşıyla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapımı tamamlanan çeşitli projelerin açılışları ile temel atma etkinlikleri için düzenlenecek toplu törene katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de! Resmi törenle karşılandı

TATAR İLE GÜNDEM ELE ALINACAK

Erdoğan ile Tatar arasında yapılacak görüşmelerde, Doğu Akdeniz’deki son gelişmelerin yanı sıra Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınması ve Kıbrıs davası hakkında fikir alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in de aralarında bulunduğu heyette bazı milletvekilleri ile parti temsilcileri de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de! Resmi törenle karşılandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...