HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Kuzey-Güney diye bir olay kalmadı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Kuzey-Güney diye bir olay kalmadı
Ak Parti, Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs için iki devletli çözüm mesajı vererek, "Biz, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin egemen devlet üzerine kurulu yeni çözüm teklifini sonuna kadar destekliyoruz. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarla bayramlaşma etkinliğine canlı yayınla katıldı. Teşkilat mensuplarının ve Türk milletinin bayramını kutlayan Erdoğan, salgın ile ilgili gelişmeler ve ekonomik gelişmelerin yanı sıra KKTC ziyaretine değindi.

"TÜRKİYE VARYANT TEHDİDİNİN PENÇESİNE DÜŞMÜŞ DEĞİLDİR"

Geçtiğimiz yılki bayramlar ile bu yılki Ramazan Bayramı'nın salgın tedbirleri sebebiyle buruk bir şekilde yaşandığını hatırlatan Erdoğan, “Kurban Bayramı'mıza salgınla mücadelemizde önemli bir mesafe kat etmiş, vaka, hasta ve vefat sayılarını önemli ölçüde düşürmüş, aşılamada ciddi mesafe kat etmiş ülke olarak girdik. Yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra bu bayramı temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederek hamdolsun gönlümüzdekine yakın bir sevinçle idrak ediyoruz. Her ne kadar salgın çeşitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselişe geçse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değildir. İnşallah hep birlikte aşılamayı yaygınlaştırarak temizlik, maske, mesafe kurallarına uyarak bu dalgayı ilave kısıtlamalara gerek kalmaksızın geride bırakacağımıza inanıyorum" dedi.

"HER TÜRLÜ GAYRETİ SERGİLEYECEĞİZ"

KKTC’ye yaptığı ziyarete ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin tek talebinin egemen devlet statüsünün tanınması olduğunun altını çizdi. Erdoğan, "Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz, yıllarca kendilerini sahte vaatlerle, yalanlarla, ikiyüzlülükle aldatanlara cevaplarını bir süre önce açıkladıkları yeni bir kararla verdiler. Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir" dedi.

"Rum kesimini ve Yunanistan’ı verdikleri tüm sözlerden dönmelerine, yapılan anlaşmalara sırt çevirmelerine, Türk toplumunu yok sayan şımarıklıklarına rağmen ısrarla destekleyenlerin artık bu konuda söyleyecek sözü kalmamıştır" diyen Erdoğan, "Biz, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin egemen devlet üzerine kurulu yeni çözüm teklifini sonuna kadar destekliyoruz. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır. Ada’daki iki günlük temaslarımız sırasında Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi Cumhurbaşkanından gençlerine kadar tüm kesimleri ile bu konuda kararlı gördüm. Kıbrıs Türk Devletinin en kısa zamanda geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti sergileyeceğiz. İnşallah yakında bunun somut neticelerini de görmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...