Antalya Gündoğmuş'tan güzel haber! Yangın kontrol altında

Düzenleyen:
Antalya Gündoğmuş'tan güzel haber! Yangın kontrol altında

GÜNDEM Haberleri

Orman yangını sebebiyle boşaltılan Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde ekiplerin mücadelesi sonuç verdi. Alevler, ilçe merkezine gelmeden kontrol altına alındı.

Gündoğmuş ilçesinde 29 Temmuz’da dağlık ve kayalık alanda yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek Ümütlü Mahallesi ve ilçe girişindeki Senir Mahallesi'ni sardı. Her iki mahalledeki alevlere 9 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edildi. Yangın ilçeye yakın noktadaki Bernek Dağı'na da ulaşınca 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. Ardından bölge boşaltıldı.

Antalya Gündoğmuş'tan güzel haber! Yangın kontrol altında

OTOBÜSLER BEKLETİLİYOR

Ekiplerin mücadelesi sonucu alevler ilçe merkezine ulaşmadan kontrol altına alındı. Helikopterler hava kararıncaya kadar soğutma çalışması yaptı. İş makineleri ve arazözler yangının yeniden alevlenmesi ihtimaline karşı bekleyişlerini devam ettiriyor. Herhangi bir tehlikeye karşı da ilçe merkezinde otobüsler hazır bekletiliyor.

“BİR TEK ERKEKLER KALDI”

Yangının 5 gündür sürekli ilerleyiş içinde olduğunu dile getiren vatandaşlardan Emre Özdemir “Havadan müdahaleler bugün sıklaşsa da normal zamanda yangın tam anlamıyla söndürülemedi. Bugün ilçede yaşlılar, kadın ve çocukların tahliye kararı alındı. Bizde erkekler olarak kaldık. Gerekli tedbirleri aldık ve bekliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...